Last news in Fakti

29 Април, 2018 00:00 3 118 1

Още едно дълго чакано турне (ВИДЕО)

  •  fleetwood mac-
  • мик флийтуд-
  • линдзи бъкингам-
  • стиви никс

Fleetwood Mac оповестиха концертна обиколка без китариста Линдзи Бъкингам

След като по-рано през месеца съобщи, че се разделя с китариста и съосновател Линдзи Бъкингам, британско-американската група Fleetwood Mac оповести турне в Северна Америка, предаде Reuters.

Говорейки за предстоящата концертна обиколка и раздялата с Бъкингам, барабанистът и съосновател на бандата Мик Флийтуд е споделил, че с бившия си колега са имали разногласия относно турнето.

70-годишният Флийтуд е отказал да разкрие дали Линдзи е бил уволнен. Самият Бъкингам още не е коментирал скорошните събития.

"Просто стигнахме до задънена улица. Сблъскахме се с тухлена стена и решихме, че е по-добре да продължим поотделно. Ситуацията е като край на брак. Всеки има своите основания, след което решава да продължи напред. Това и направихме", е споделил Мик Флийтуд за "Тази сутрин" по CBS.

В предстоящата концертна обиколка освен Флийтуд и Джон Маквай ще участват певиците Стиви Никс и Кристин Маквай. 68-годишният Бъкингам ще бъде заменен от бившия китарист на Том Пети и групата Heartbreakers Майк Кембъл и китариста и певец на Crowded House Нийл Фин.

Турнето, включващо 52 дати, ще започне на 3 октомври в Тълса, Оклахома, и ще приключи на 5 април 2019 г. във Филаделфия. В рамките на концертната си обиколка Fleetwood Mac ще гостуват в редица градове в САЩ и Канада, сред които Чикаго, Кливланд, Детройт, Торонто, Финикс, Лас Вегас, Денвър, Далас, Ню Орлиънс, Нашвил, Атланта, Ню Йорк, Бостън.

Билетите за предстоящото турне на групата ще бъдат пуснати в продажба следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Музикален критик

    3 1 Отговор
    Тия какви са? някоя подгряваща на Ролинг Стоунс от 1973 г.ли? Молим чалгаджии да не ми пишат!