Last news in Fakti

16 Май, 2018 13:21 1 627 0

Маестро Мориконе ще покорява Русия (ВИДЕО)

  • енио мориконе-
  • серджо леоне-
  • куентин тарантино

Италианският композитор ще изнесе концерти по повод 60-годишната си музикална кариера

Италианският композитор и автор на музика за световноизвестни филми Енио Мориконе ще изнесе концерти в Санкт Петербург и Москва тази есен, когато ще отпразнува 90-годишнината си, предаде ТАСС.

Концертите ще са посветени на друг юбилей - тази година маестрото чества 60-годишната си музикална кариера. Това бе оповестено от пресслужбата на организаторите на концертите.

На 5 ноември Мориконе ще изнесе концерт в Ледения дворец в Санкт Петербург, а два дни по-късно - в Държавния Кремълски дворец в руската столица. Двата концерта ще са част от европейското му турне.

"Представянето на музиката ми в градове с толкова различни културни традиции е нещо невероятно - заяви Мориконе. - Програмата ще включва както хитове, така и нови творби. Ще прозвучат класически композиции, като например музиката към популярни уестърни на Серджо Леоне. Същевременно искам да добавя музика, родена от сътрудничеството ми с Куентин Тарантино, и неизпълнен в предишни концерти саундтрак към филм на Серджо Леоне."

Композициите ще бъдат изпълнени от Чешкия национален симфоничен оркестър, а диригент ще е Мориконе. Именно този оркестър участваше в записите на отличения с "Оскар" саундтрак към филма "Омразната осморка" на Тарантино.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА