29 Февруари, 2016 07:22 2 982 3

Леонардо Ди Каприо и Енио Мориконе триумфираха на наградите "Оскар"

  • леонардо ди каприо-
  • оскар-
  • енио мориконе

"Спотлайт" бе обявен за най-добър филм

Двама истински филмови идоли спечелиха първите си награди „Оскар“ през тази нощ.

Леонардо Ди Каприо спечели „Оскар“ за главна мъжка роля във филма „Завръщането“. В същото време 87-годишният Енио Мориконе се превърна в най-възрастния носител на наградата,  след като бе удостоен с „Оскар“ за най-добра музика за композицията си за „Омразната осморка“.

„Оскар“ за най-добър филм сравнително изненадващо спечели „Спотлайт“.  Най-много награди за вечерта спечели „Лудият Макс: Пътят на яростта“ . Филмът на Джордж Милър спечели 6 награди. След него се нарежда „Завръщането“ с 3.

За втора поредна година Алехандро Гонзалес Иняриту бе удостоен с „Оскар“ за най-добър режисьор за „Завръщането“. През миналата година той триумфира с наградата за „Бърдмен“. Той е едва третият режисьор, който печели наградата в две поредни години.

„Оскар“ за най-добра главна женска роля получи Бри Ларсън за ролята си в „Стая“. Алисия Викандер взе наградата за най-добра актриса в поддържаща женска роля за изпълнението си в „Момичето от Дания“. „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща мъжка роля взе Майк Райлънс за ролята си в „Мостът на шпионите“.

Наградата за най-добър документален филм отиде в лентата за живота на Ейми Уайнхаус – „Ейми“. Като най-добър анимационен филм бе отличен  „Отвърте навън“.   Наградата за най-добър чуждоезичен филм отиде в унгарския „Синът на Соул“.

Джон Сингър и Томас Макарти получиха награда за най-добър оригинален сценарий за филма „Спотлайт“.  Отличието за адаптиран сценарий получиха Адам Маккей и Чарлс Рандолф за „Големият залог“. За трета поредна година „Оскар“ за най-добър оператор получи Емануел Любецки  за работата си в „Завръщането“.

Марк Райлънс,  Бри Ларсън, Леонардо Ди Каприо и Алисия Викандер:

 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мани

    2 0 Отговор
    Тъпа работа. ЗА две трети мучене и прахтене, и влачене по корем. Те това е в днешно време актьорското майсторство...
  • 2 За няколко долара повече

    2 0 Отговор
    Каквото им е всичко останало, такива са им и наградите - фалшиви и лицемерни !
    П...лчето най-накрая си постигна своето...
    И евала за Енио Мориконе.
  • 3 BMW ФЕН

    0 2 Отговор
    Пишете пълни глупости,Лео е велик.....няма слаб филм !!!