Last news in Fakti

31 Май, 2018 18:26 1 900 0

Наследниците на Майкъл Джексън съдят Disney

  • майкъл джаксън-
  • краля на попа-
  • disney-
  • abc

Ищците отправят обвинения в минимум 30 нарушения и ще търсят обезщетение

Наследниците на Майкъл Джексън съдят Disney - 1
Снимка: БТА/АР

Наследниците на покойния Майкъл Джексън са завели дело в съд в Лос Анджелис срещу телевизия ABC и компанията майка Disney по обвинения в нарушаване на авторските права, съобщи АP.

Ищците обвиняват медията, че в двучасовата си специална програма "Последните дни на Майкъл Джексън" е използвала неправомерно съществени откъси от някои от най-ценните песни на Краля на попа, сред които "Billie Jean" и "Bad", и музикални клипове към негови хитове, сред които "Thriller" и "Black or White".

От АВС са използвали също части от документален и игрален филм за Майкъл, правата за които са собственост на наследниците му.

"От Disney много добре знаят, че "кръвта" на наследствения бизнес е интелектуалната собственост. Въпреки това поради някаква причина компанията е решила, че може да използва нашата интелектуална собственост безплатно", се посочва в съдебния иск.

Наследниците отправят обвинения в минимум 30 нарушения и ще търсят по съдебен път обезщетение, чиято стойност не се споменава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА