23 Май, 2018 11:30 4 192 4

Наследството на Джако се оказа смъртоносна бомба със закъснител (ВИДЕО)

  • майкъл джаксън-
  • джако-
  • smooth criminal

Учени установиха, че копирането на движенията от танците на Майкъл Джаксън може да има сериозни последствия

Наследството на Джако се оказа смъртоносна бомба със закъснител (ВИДЕО) - 1

Индийски учени установиха, че копирането на движенията от танците на Майкъл Джaксън може да има сериозни последствия, съобщи Independent.

Неврохирурзи и почитатели на Краля на попа предупредиха феновете му, че повтарянето на движенията от танците му може да доведе до сериозни травми, много, от които неизлечими.

Индийците са изследвали хореографията на Майкъл от гледна точка на натоварването върху органи и части на тялото. Те са стигнали до извода, че движенията от танците към песента "Smooth Criminal" могат да доведат до счупване на гръбначния стълб, ако не са изпълнени със специални обувки и подготовка.

Учените са стигнали до извода, че Джaко и танцьорите от неговата група трябва да са притежавали изключително крепко здраве и издръжливост, за да изпълнят сложните трикове на сцената дори със специални обувки и скрити опори.

Като доказателство за своята теза, те привеждат данни за натоварването върху костите при наклон от 25 и 30 градуса, а Майкъл и неговата група са изпълнявали движенията под наклон 45 градуса.

Наследството на Джако се оказа смъртоносна бомба със закъснител (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕН

    40 3 Отговор
    Майкъл Джексън си остава №1 за всички времена!
  • 2 юрист

    13 7 Отговор
    “....Учените са стигнали до извода, че Джaко и танцьорите от неговата група трябва да са притежавали изключително крепко здраве и издръжливост, за да изпълнят сложните трикове на сцената дори със специални обувки и скрити опори....“ А, доброутро! Джако беше ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН танцьор и танците му изискват изключителни танцувални умения, перфектна физика, изключителна координация на тялото в пространството, пластичност и т.н. Неговите танци са по силите само на балерини и примабалерини от класическият балет. Това, което ви се струва елементарно движение, всъщност е изключително сложно, защото в това движение участват изключително голям брой мускули в човешкото тяло и ако 1 от тях не е трениран, движението не се получава. Но- танците на Джако са по силите предимно на тинейджърите, и особено брейкаджиите и танцуващите “улични танци“- просто експлозията на хормоните в тази възраст позволява такива физически натоварвания без проблем. Пиша от позицията на човек, занимавал се 1-2 години с професионален брейк. Вярно- беше преди доста години...

    Коментиран от #3

  • 3 aodjhоу

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    А космонавт не си ли бил?

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.