Last news in Fakti

16 Юни, 2018 11:11 4 598 6

Световно културно събитие рекламира България по света

  • варна-
  • концерт-
  • mtv-
  • летище
Световно културно събитие рекламира България по света - 1
Снимки: М. Богданова ©

За втора поредна година България ще е домакин на културно събитие от световен ранг - MTV Presents Varna Beach 2018. Концертът се провежда на огромна сцена на самия плаж, което от една страна привлича много зрители, а от друга е предизвикателство и за самите участници. Съчетанието плаж и концерт е печелившо и доказателство за това е, че тази година билетите за концерта се продават два пъти по-бързо, а също така и редица известни изпълнители вече са потвърдили участието си. Сред тях са Рита Ора, Years&Years и Redfoo, DJ-ите Rewire & Varski.

Концертът е отлична реклама за морската ни столица. При първото издание миналата година от MTV са направили едночасов филм, който се излъчва в 160 държави по цял свят. В момента се подготвя 2-минутен поздравителен клип от звездите, които ще вземат участие в тазгодишното шоу, към феновете. Рекламата на концерта се излъчва по 2000 телевизии.

Световно културно събитие рекламира България по света

Проектът е дългосрочен, което означава, че Варна и като цяла България, ще бъде рекламирана пред света по един по-различен, но и доста атрактивен начин. „За да се види позитивният ефект от такъв проект, той трябва да бъде по-дългосрочен и обикновено те се правят за не по-малко от 5 години”, каза за ФАКТИ организаторът на проекта Робърт Куърк.

Събитието се посещава и от много чужденци. Техният брой ще се увеличала, тъй като организаторите предлагат удобен и бърз достъп до Варна от всяка точка на света. Това става благодарение на сътрудничеството им с нискотарифната авиокомпания Sun Express. Тя е създадена през 1989 г. като джойнт венчър между германския и турския национални превозвачи и извършва редовни чартърни полети в Европа и Турция. Базирана е в Анталия.

Световно културно събитие рекламира България по света

От Варненското летище реализира по 19 полета на седмица до 9 германски града. Сред тях е и Франкфурт – най-голямото германско летище, от което се реализират полети до всяко кътче на планетата. „Целта ни е да издигнем бранда „Варна” и да превърнем морската столица на България в една страхотна дестинация”, каза Петер Гладе, търговски директор на авиокомпанията. Годишно Sun Express превозва 4 милиона германци до Варна.

Безспорно миксът култура, авиационен транспорт и почивка на морето е успешен за икономическото развитие на даден град. Варна е отличен пример за това. В тазгодишното организиране на събитието финансово се включва и Варна. Общината на морската ни столица е отпуснала 150 000 EUR.

Световно културно събитие рекламира България по света


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PANCH5

    15 15 Отговор
    НЕ МИ ХАРЕСВА МИЗЕРНА РАБОТА

    Коментиран от #2

  • 2 на все бритиш в уститиш

    28 8 Отговор

    До коментар #1 от "PANCH5":

    Естествено ,че няма да ти харесва- и на мен не ми харесва черноморската ни столица да се напълни с всякаква дрогирана и пияна чуждестранна паплач . Всеизвестно е ,че в България идва най голямата измет на Европа и това е ФАКТ ! Когато тази паплач си стои изолирана от външния свят по курортите ни НЯМА ПРОБЛЕМ ,но когато вече плъзнат и из градовете ни ИМА ПРОБЛЕМ !
  • 3 Хитран

    10 11 Отговор
    Варна и без това е оръфана и очукана за разлика от Бургас където се влагат парите на ГЕРБ и всичко е ОК

    Коментиран от #5

  • 4 R DOGAN

    19 4 Отговор
    Откога пускането на наркоманска музика се води "световно културно събитие" ?
  • 5 МЕДЕН РУДНИК

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хитран":

    Ами стой си в Меден Рудник баЗе - аз кат та глеам ти и с адидас движиш бахаха !!! Меден Рудник винаги е бил номбър уан с любезната подкрепа на ГЕРБ
  • 6 111111

    3 3 Отговор
    България е известна в цял свят с чалгата и простотията!Нужда от реклама просто няма-а-а-а.