Last news in Fakti

7 Юли, 2018 13:40 3 947 0

Отиде си таткото на Спайдърмен и Доктор Стрейндж

  • marvel-
  • spider-man-
  • стив дитко-
  • спайдърмен-
  • доктор стрейндж-
  • стан лий

Легендарният Стив Дитко е намерен мъртъв на 29 юни в апартамента си в Манхатън

Отиде си таткото на Спайдърмен и Доктор Стрейндж - 1

Стив Дитко, създал образите на Спайдърмен и Доктор Стрейндж за комиксите на Marvel, почина на 90-годишна възраст, съобщи BBC.

Художникът е намерен мъртъв на 29 юни в апартамента си в Манхатън от служител по поддръжката, уточни полицията. Преди това не бил виждан няколко дена.

Дитко и писателят Стан Лий създават Спайдърмен през 1961 г. Именно Дитко измисля характерния червено-син костюм на героя и изстрелвачката на паяжина.

Героят Доктор Стрейндж Дитко създава през 1963 г. , но малко след това напуска Marvel заради конфликт с Лий, за който и двамата крият причините.

Дитко работи за "Ди Си комикс" и независими издателства. В "Марвел" се връща през 1979 г. и работи там на хонорар и през 90-те години на миналия век.

Отиде си таткото на Спайдърмен и Доктор Стрейндж

Художникът предпочита да живее в уединение. Не е известно да има близки. Режисьорът на най-новата филмова адаптация за Доктор Стрейндж каза, че той нарочно е странил от светлините на прожекторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА