Last news in Fakti

11 Юли, 2018 10:05 1 751 0

Таткото на Х-Мен спря дело за $1 милиард

  • стан лий-
  • марвъл-
  • marvel-
  • disney-
  • pow! entertainment

Стан Лий се отказа от съдебен иск, което беше завел срещу бившата си компания

Таткото на Х-Мен спря дело за $1 милиард - 1
Снимки: БТА/АР

Легандарният създател на комикси за Marvel - Стан Лий се отказа от съдебното дело за 1 милиард долара, което през месец май заведе срещу основаната от него компания Pow! Entertainment, предаде AFP.

Той я обвиняваше, че се опитала да го измами, възползвайки се от напредналата му възраст.

"Тази афера бе смущаваща за всички, включително за самия мен и феновете - заяви 95-годишният основател на империята Marvel, която бе купена от Disney през 2009 г. - Щастлив съм, че загърбвам съдебното дело и се залавям отново за работа заедно с приятели и колеги от Pow! Entertainment, за да лансирам нови персонажи и фантастични истории."

Лий оспорваше условията, при които миналата година e подписал продажбата на Pow! Entertainment на китайски холдинг.

Той твърдеше, че ръководителите на Pow! Entertainment не го информирали за подробностите, свързани с продажбата. Той не знаел, че китайският купувач Camsing International ще има изключителното право да използва името и лика му.

Таткото на Х-Мен спря дело за <p> милиард

Ръководителите на Pow! Entertainment се били възползвали, че Лий бил разстроен след смъртта на съпругата си, когато подписал договора, и че страда от дегенерация на макулата - свързано с напредналата възраст увреждане на зрението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА