20 Февруари, 2012 07:55 1 570 0

В София се открива център на ЮНЕСКО

  • юнеско-
  • ирина бокова

Министърът на културата Вежди Рашидов и Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще открият на 20 февруари в 11:00 ч. в София Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО, съобщиха от Министерството на културата.

Регионалният център е учреден в изпълнение на решението на 35-та сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО и последвалото подписване на Споразумение между Правителството на Република България и Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура. Основната мисия на Центъра е да популяризира идеите и принципите и да работи за практическото приложение на Конвенцията за опазване на нематериалното културно наследство, както и да осъществява успешно програмните инициативи на ЮНЕСКО в тази област.

Министерство на културата, съвместно с Министерство на външните работи и Българската академия на науките, предприеха всички необходими действия за учредяването и нормалното функциониране на Регионалния център. Той ще се помещава в сграда на Министерство на културата на адрес: София, район „Изгрев”, ул. „Лъчезар Станчев” № 7.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА