Last news in Fakti

20 Февруари, 2012 14:17 1 070 0

Основен ремонт за кино „Одеон“

  • одеон-
  • кино-
  • ремонт

Емблематичното столично кино „Одеон“ ще бъде ремонтирано, а след това там ще се гледат само български и европейски филми, стана ясно от думите на културния министър Вежди Рашидов. Ремонтът на сградата ще се извърши с европейски пари, а до две седмици ще бъде изготвен идеен проект, обяви министърът.

На въпрос дали ремонтът ще приключи до края на мандата (догодина) Рашидов шеговито отговори: „ Аз съм куче, не се притеснявайте. Искам каквото правя, да е в рамките на тоя мандат, защото искам да се хваля, да се фукам“.

И обеща съвременни технологии, големи екрани и червени килими, с които филмотеката ще се преобрази, за да възроди българското кино и да прави преглед на европейските образци на седмото изкуство.

Рашидов е категоричен, че българските кинодейци заслужават свой достоен дом и съжали, че преди него стотици кина са продадени, което е престъпление срещу родната култура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА