13 Януари, 2019 22:00 3 110 5

Силви Вартан: Пловдив е красив и чаровен

  • пловдив-
  • култура-
  • силви вартан-
  • певица-
  • столица на културата-
  • пловдив 2019

Желая ви добра и щастлива година, изпълнена с успехи, заяви певицата

Силви Вартан: Пловдив е красив и чаровен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обичаната френска певица с български корени Силви Вартан изпрати видеопослание за Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Чрез негово превъзходителство Ангел Чолаков - Извънреден и пълномощен посланик на България във Френската република, изпълнителката се свърза с председателя на Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“ и кмет на града Иван Тотев.

В обръщението Вартан казва: „С огромна гордост научих, че Пловдив е избран за Европейска столица на културата за 2019 година. Напълно заслужено, между впрочем, защото градът е много красив и изпълнен с чар. Освен това е един от най-старите градове в Европа, в който културата и историята се преплитат от векове. Пресича го най-дългата река на Балканския полуостров, вашата река, моята река – Марица, която за всички нас е символ на свободата“.

Силви Вартан допълва още, че се е запознала с всички дейности от програмата за следващите месеци и признава, че е впечатлена. „Днес трябва да сме щастливи и да се гордеем, че в България имаме всички тези съкровища. Желая ви добра и щастлива година, изпълнена с успехи! И се надявам да се видим скоро в нашия любим Пловдив“, завършва певицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vasik atanasova

    12 5 Отговор
    СЕГА НАУЧИХ ЧЕ СИЛВИ ВАРТАН Е БЪЛГАРКА
    БРЕЙ ТИ ДА ВИДИШ ))
    МАЙКА И Е ИЛОНА ВАРТАН УНГАРСКА ЕВРЕЙКА
    А БАЩА И Е АРМЕНЕЦ
    АМА НИЕ КАЗВАМЕ ЧЕ Е БЪЛГАРКА Е ТОВА Е
  • 2 hmhmhm

    4 3 Отговор
    Като сме толкова "културни" не можаха ли наши български култур трегери да измислят един спектакъл , който представя България! Все едно си на рейв-парти. Удариха го на мулти култи , ние сме ... Добре , че нямаше сценки на спасяване на мигранти. ..
  • 3 Кметски банди

    1 0 Отговор
    Силви ,всичко това ,което казваш, е много хубаво, обаче хубавците, които са, зад финансовата част, са мошениците, които хората, вече
    не понасят,причината е , изключително, долната наглост с която
    крадат, моите пари!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Julia Mihaylova

    0 0 Отговор
    Прекланям се пред патриотизма на Силви Вартан. Тя е дарила ценна апаратура за лечение на неонатална жълтеница на множество болници в България. Фондацията "Силви Вартан за България", създадена веднага след демократичните промени в България, дарява 40 хил. лева за реставрация на ценни икони, които са експонирани в Музея на София. Въпреки че е напуснала България със семейството си едва на 8 години, никога не крие корените си и не забравя родния си език. Още през 1990 год. изнася вълнуващ концерт в зала 1 на НДК, на който плаче цялата публика от вълнение и възторг. Силви продължава да изнася концерти в България, а французите я боготворят. Усетих обичта им на концерта й в зала "Олимпия" през септември 2017. Чрез музиката си и отстояването на българските си корени тя се е превърнала обичан и уважаван посланик на страната ни във Франция. Дано да има повече българи като нея. Желая й много здраве, дълга музикална кариера и още много незабравими концерти в България.