Last news in Fakti

31 Януари, 2019 11:02 3 900 5

Задава се грандиозна космическа сага

  • оскар айзък-
  • дюн-
  • дейвид линч

Оскар Айзък ще се присъедини към актьорския състав на планирания римейк на култовия научнофантастичен филм "Дюн"

Задава се грандиозна космическа сага - 1

Оскар Айзък ще се присъедини към актьорския състав на планирания римейк на култовия научнофантастичен филм "Дюн", твърди Контактмюзик.

Режисьор на римейка е 51-годишният канадец Дени Вилньов, който е и сред продуцентите на филма.

Почитателите на 39-годишния Оскар Айзък, познат с ролите си в "Истинският Люин Дейвис", "Ex Machina: Бог от машината" и в новите серии на космическата сага "Междузвездни войни", ще го видят като дук Лито Атреидски. В образа на сина му Пол ще се превъплъти Тимъти Шаламе, а на съпругата му лейди Джесика - Ребека Фъргюсън.

Ролята на барон Харконен е поверена на Стелан Скарсгард. Като племенника му Глосу Рабан зрителите ще видят кечиста Дейв Батиста, който успешно се изявява и като актьор.

Батиста преди е работил с Вилньов над "Блейд Рънър 2049".

През 2016 г. компания "Леджъндъри" придоби филмовите и телевизионните права за "Дюн" от наследниците на Франк Хърбърт, автора на едноименния роман от 1965 г.

Вилньов преди време призна, че римейкът на "Дюн" е мечтаният му проект. За да се заеме с него, канадецът отказа да режисира 25-ия филм от поредицата за Джеймс Бонд.

Снимките за римейка на "Дюн" ще започнат през пролетта в Унгария и Йордания. Все още не е посочена дата за излизане на филма, но се очаква той да се появи по кината през 2020 г.

В оригиналната продукция от 1984 г., режисирана от Дейвид Линч, участваха Кайл Маклоклан, Франческа Анис, сър Патрик Стюарт, Стинг.

"Дюн" се провали в бокс-офиса, но заради статута на Линч, считан за сюрреалист и крал на култовото кино, се превърна в един от най-обичаните научнофантастични филми.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САП

    6 0 Отговор
    Дано направят свестен филм. Книгата е с доста сложен и преплетен сюжет. До сега правените филми по нея не са нищо особено.

    Коментиран от #2

  • 2 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "САП":

    Гледал съм само един филм. Не знам колко са правени . Но вече ефектите в киното са достатъчно напред за да го направят както трябва. Пример за това е "Матрицата" .

    Коментиран от #3, #4

  • 3 САП

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Знам за два единия 1984г. другия 2000г. сериал. Има и сериал децата на дюн. Общо взето ако не си чел книгата някой моменти не можеш да ги разбереш.
  • 4 ТАС

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Не всичко ефекти. Във властелина пръстените има изрязани сюжетни линии, които не са показани, а и не могат да бъдат разбрани без да си чел книгата. Да не говорим за хобита него от алчност го разбозиха. Така че трябва си добър сценарии.
  • 5 Р2 2

    1 0 Отговор
    Книгата е сложна и малко отвлечена...дано филмът е разбираем.