Last news in Fakti

3 Март, 2019 23:31 2 353 6

Спайк Лий не харесва "Зелената книга"

  • спайк лий-
  • оскар-
  • зелената книга

Режисьорът не смята, че филмът заслужава наградата за най-добър филм

Спайк Лий не харесва "Зелената книга" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Режисьорът Спайк Лий не е от големите фенове на филма „Зелената книга“, съобщи Screen Rant.

Филмът спечели награда „Оскар“ за най-добър филм. В същото време Лий спечели първата в кариерата си награда на Академията за най-добър сценарий.

Още преди наградите Лий е показвал, че не харесва особено филма. Като режисьор той често се занимава с филми, разглеждащи расизма в САЩ. Според запознати той смята, че някои от фактите в „Зелената книга“ не са показани достоверно и са изкривени. След церемонията Лий беше запитан за неговото мнение за наградата за най-добър филм.

„Може ли да пийна още едно. Следващият въпрос“, заяви Лий.

„Зелената книга“ разказва историята на италиански шофьор, който превозва цветнокож музикант през американския юг. Филмът има добри отзиви от критиката и регистрира добри приходи, но има и други критици, които не смятат, че заслужава наградата за най-добър филм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    13 6 Отговор
    Тия негри нали знаят че за нас белите те са половин човеци и стават само за работа, те затова са създадени де.От къде го вадят това самочувствие не знам.Трябва нещата да се върнат по старо му.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Джек Лондон

    3 1 Отговор
    Неизбежният бял .
  • 3 Кълвач

    12 1 Отговор
    Бозите холивудски си ги гледат US дебилите и соросоидите и си ги награждават! Кино вече не правят!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Голям Слон

    13 1 Отговор
    Тия филмови награди отдавна се политизираха и превърнаха в някакъв своеобразен шампионат по толерантност, където гледаме не кино, а пропаганда. Т.е., ако не снимаш нещо, което да отразява "угнетения" живот на негри, хомосексуалисти и феминистки, то следователно отиваш някъде в канализацията на Холивуд. Първо бяха филми за педалчета. След това започнаха за чернокожи. След това за негри педалчета. След това за феминистки. Очаквам филми за чернокожи феминистки с обратен наклон. След това за чернокожи демократки-феминистски лесбийки. След това за бежанци гейове, които са върли демократи и мразят Русия... Общо взето, тия награди ги спрях някъде около 2000-те. И не съжалявам. Някак омръзна да ми разправят колко съм нетолерантен и как светът винаги се върти около това с кого спиш и колко еманципиран си.
  • 6 Ломоносов

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Вие "белите" , Кире ? Ти под един знаменател се слагаш с големи нации които в средновековието още са имали философи, лекари и инженери. Голяма част от негрите и др. етноси по света са доста по развити от белият материал у нас . . . . бас ловя че не можеш да си чистиш редовно колата, жилището, собствена хигиена . . . сигурно вече имаш 2 рака в начален стадии от пълно непознание на здравословно хранене