Last news in Fakti

2 Март, 2019 21:59 2 730 4

Димитър Маринов ще представи лично в София „Зелената книга“

  • димитър маринов-
  • зелената книга-
  • софия филм фест-
  • филм-
  • оскар-
  • софия

„Зелената книга" бе избран за филм на годината

Българската звезда в Холивуд - Димитър Маринов, пристига у нас. Актьорът ще представи наградения с „Оскар“ за най-добър филм „Зелената книга" пред българската публика. Това ще се случи по време на 23-ото издание на фестивала „София филм фест”.

Само преди дни българинът се качи на сцената на „Оскарите“, развявайки гордо българското знаме. Филмът, в който играе той, получи най-престижната награда. Маринов ще присъства и на премиерата на „Снимка с Юки“ на Лъчезар Аврамов, в който изпълнява една от основните роли, обявиха организаторите на кинофестивала в София.

„Зелената книга“ е „вдъхновен от истинско приятелство“ и връща зрителите в началото на 60-те години, когато трио музиканти и доста отракан, цапнат в устата шофьор-бодигард обикалят „дълбокия Юг“ на Съединените щати в опит да променят трупаните с векове предразсъдъци към хората с цвят на кожата, различен от белия. Начело на триото е виртуозният пианист Дон Шърли, а „Зелената книга“ е специален сборник с хотели и места за хранене и забавление, които са безопасни за афроамериканци. По време на това турне пред очите на зрителите се ражда една сърдечна дружба между Дон (удивително превъплъщение на Махершала Али) и шофьора му Тони (прекрасен Виго Мортенсен), която продължава в реалния живот за прототипите на главните герои до 2013 година, когато Дон и Тони си отиват от този свят в рамките на няколко месеца.

Димитър Маринов изпълнява и една от важните роли в игралния дебют на българския режисьор Лъчезар Аврамов „Снимка с Юки“. Той се превъплъщава майсторски в следователя майор Антонов, който е изключително различен като персонаж от актьора. Фестивалът в София ще се проведе през месец март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лален

    5 7 Отговор
    Маринов нещо не ми вдъхва вяра тоя маи е поредният джендър евроатлантик. Бойко прибери си джендрите . Стои си в Сащ, тук филма ти е фейк

    Коментиран от #2

  • 2 ОСКАР уайлд RELOADED

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Лален":

    Ми то и Бохемска рапсодия повдига модата на съмнително-сексуалните ама съвремето е такова! А за Митко Маринов - ние си го знаем ))) винаги можеш да си оставиш жената в неговата компания без да те е страх...
  • 3 Толераст

    4 2 Отговор
    В Холивуд се пробива само ако си пробит .
  • 4 гощо

    2 1 Отговор
    Познавам човекът лично и ще кажа,че сте страшно залухави и вероятно аналноподатливи лабилни селяци! Искам ви многоооооо ама многоооо да цъкате минусааааа ахахаххахахаха!!!