Last news in Fakti

7 Март, 2019 22:38 1 561 3

„Нетфликс“ ще прави сериал по “Сто години самота” на Маркес

  • нетфликс-
  • сериал-
  • „сто години самота”

Колубийският писател умира на 14 април 2014 г. на 87 годишна възраст

„Нетфликс“ ще прави сериал по “Сто години самота” на Маркес - 1
Снимка: Shutterstock.com

„Нетфликс“ получи филмовите права за романа „Сто години самота” написан от носителя на Нобелова награда за литература Габриел Гарсия Маркес и ще го превърне в испански сериал.

Родриго Гарсия и Гонзалдо Гарсия Барча – синовете на колумбийския автор ще бъдат „изпълнителни продуценти на сериала, който ще бъде сниман основно в Колумбия”, заявиха в изявления от стрийминг платформата, съобщи БГНЕС.

Синът на Маркес – Гонзало Гарсия Барча ще бъде един от изпълнителните продуценти на проекта.

„Сто години самота” са смята за шедьовър, който дава основата на жанра „магически реализъм”. Романът е публикуван през 1967 г. и проследява седем поколения от рода Буенди, който живее в измисления колумбийски град Макондо.

„Десетилетия баща ни отказваше да продаде филмовите права” на книгата „защото вярваше, че тя не може да бъде разказана за времето на един филм или да бъде създадена на език, различен от испанския”, заяви Гарсия.

Но в днешните златни времена на сериал и с качествените сценаристи и режисьори „и с одобрението от световната публика към програми на чужди езици, времето не може да бъде по-добро”, каза още той.

„Сто години самота” е преведен на 46 езика и са продадени около 50 милиона копия из целия свят.

Част от най-запомнящите произведения на Маркес са за “Любов по време на холера”, „Дванайсет странстващи разказа“, “Хроники на една предизвестена смърт” и “За любовта и други демони”. Колубийският писател умира на 14 април 2014 г. на 87 годишна възраст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАПА МИ ГО ФРАНЦИСК

    1 0 Отговор
    ГОЛЯМ КЕФ
  • 2 Меката

    3 1 Отговор
    Да направят и един късометражен - "30 години ПРЕХОД" )))
  • 3 Именно

    2 0 Отговор
    Това ще е доста трудно, дано не го оплескат