Last news in Fakti

11 Март, 2019 23:00 2 262 4

Леонардо ди Каприо се разграничи от Световния фонд за дивата природа

  • леонардо ди каприо-
  • wwf

Това е тежък удар за Световния фонд, защото холивудската звезда е в борда на директорите на американския му филиал

Леонардо ди Каприо се разграничи от Световния фонд за дивата природа - 1
Снимка: БГНЕС

Фондацията на Леонардо ди Каприо се разграничи от WWF, докато организацията не отговори аргументирано на информацията, изнесена от Buzzfeednews.com.

Това е тежък удар за Световния фонд, защото холивудската звезда е в борда на директорите на американския му филиал.

Ди Каприо финансира WWF с милиони щатски долари за спасяването на тигрите в Непал. В първата част на разследването на американската медия бяха изнесени ужасяващи факти за това как наемниците на Фонда убиват и изнасилват местни именно в тази държава, в Национален парк Читван.

Говорител на фондацията на актьора заявява, че обвиненията срещу WWF за тежки нарушения на човешките права предизвикват голямо безпокойство.

„Фондацията финансира проекти в опазването на околната среда по цял свят и очаква от своите партньори, сред които е и Световният фонд, да спазват законите и да не погазват правата на хората. Настояваме WWF да направи независимо разследване и да обяви резултатите публично“, заявява говорителят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фенка

    15 5 Отговор
    Ако не се лъжа , наш Лео в социалните мрежи защитаваше и Пирин , въпреки че вероятно не знае къде се намира! Ама сега им запари на чорапите и се дистанцират!!! Проклетите НПО-та!!!

    Коментиран от #2

  • 2 фжр

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фенка":

    Те и мене ме хванаха в разпра с радикалите за срам на Идеята и позор на Единството!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Работех по проект за проучване на различни известни нпо-та и мога да кажа следното: от всички милиони само 30% достигат до въпросната страна, а още по-млако достигат до самите хора в нужда. Един пример: Германия казва, че отпуска 100млн. за сирийските бежанци, от тях 70% остават в Германия като субсидиране на курсове, обучение на пристигналите семейства, помощи на място (които се харчат в Германия и се наливат в местната икономика), учителски възнаграждения, форуми, програми и др. Останалите пари отиват за Сирия, но там местните въртят търговия на черно, един кг. ориз ти е 30долара, един килограм месо ти е 100долара, след това кордоните с провизии са подвластни на местните понеже преминават през размирни региони, доставката им понякога въоще не става и биват заграбени от местните. Отделно всички служители, местни и командировани са на заплати, транспорта им е скъп, понеже е рисков и опасен, и накрая дали пристигат 10млн. в провизии и хуманитарна помощ до самите бедстващи не се знае.
    Ето Непал, наемниците са най-скъпата форма на охрана, вижте САЩ и блекуотър, на един войник му плащат 20х.долара, а на наемник 120х.долара. Да, наемниците се ползват за зони с висок риск и недотам ясни правила на действие, но все пак са най-скъпите. Ако в Непал целта им е опазване и средствата са легитимни, то би трябвало да се кооперират с местни военни, полиция или горското, а не с кръвожадни и неконтролируеми наемници, които всеки знае какво правят.