Last news in Fakti

4 Май, 2012 13:16 1 923 0

Магнат дава $ 35 млн за динозаври

  • динозаври-
  • дейвид кох-
  • музей-
  • дарение

Американският крупен индустриалец Дейвид Кох дари 35 милиона долара за подновяване на секцията с динозаври в Националния музей за естествена история във Вашингтон. Петролният мултимилионер е известен привърженик на консервативната идея, но също толкова запален фен на праисторическите животни, предаде Ройтерс.

Дарението на 72-годишния Кох е най-голямото в 112-годишната история на музея и неговите научни звена. Той е на мнение, че голяма част от експонатите са остарели и имат нужда от освежаване.

Залата с динозаврите притежава скелети на динозаври, както и техни макети и компютърни холограми. Колекцията се състои от 46 вида динозаври, които обаче не са пипани от 30 години. За реновирането им са нужни 45 милиона долара.

Музеят разполага с колекция от 46 милиона фосили от гигантските праисторически животни.

Магнатът също така е член на борда на директорите на музея, който е част от т.нар. Смитсонов институт. Това е научноизследователски и образователен институт, разполагащ с 19 различни по вид музеи и научни институции, който се финансира от американското правителство, дарители и научно – търговска дейност.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА