Last news in Fakti

30 Юни, 2019 10:40 2 010 0

Джулиан Мур получи награда "Кристален глобус"

  • джулиан мур-
  • награда-
  • статуетка-
  • кристален глобус-
  • фестивал-
  • кино

Актрисата получи почетна награда за принос в световното кино

Джулиан Мур получи награда "Кристален глобус" - 1
Снимка: БГНЕС

Актрисата Джулиан Мур получи почетната награда "Кристален глобус" за цялостен принос в световното кино на церемонията по откриването на международния филмов фестивал в Карлови Вари, съобщава Daily Mail.

Мур беше заедно със съпруга си режисьора Барт Фройндлих, с чийто филм "След сватбата" беше открит кинофестивалът.

Филмът "Кратки пътища" от 1993 г. донесе световна слава на Джулиан Мур. След това тя се снима в "Атентатори", "Изгубеният свят: Джурасик парк". "Буги нощи", "Краят на аферата", "Далеч от рая" и "Часовете", които ѝ донесоха номинации за награда "Оскар". Мечтаната статуетка от Академията тя спечели за играта си във филма "Все още Алис".

С ролята в "Карта на звездите" Джулиан Мур спечели наградата за най-добра актриса на кинофестивала в Кан. Същата награда тя има и от Берлинале - за "Часовете".

В основната конкурсна програма на 54-ия кинофестивал в Карлови Вари ще се състезават 12 филма. Те ще претендират за главната награда на филмовия форум "Златен кристален глобус". На кинофестивала ще бъдат представени общо над 180 филма.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА