Last news in Fakti

18 Май, 2012 14:05 856 0

В Бутан и София се откриха Дни на щастието

  • дни на щастието-
  • бутан-
  • софия-
  • цветелина бориславова

Фестивалът Дни на щастието беше открит официално вчера от Цветелина Бориславова, в галерията на основаната от нея фондация Credo Bonum. Изненадата за гостите беше, че събитието има и своята съпричастна публика в Бутан, от където идва и изложбата на Джонатан Харис, подредена в галерията.

Специално за откриването от там пристигна поздрав, организиран от приятел на фондацията – снимка, на която вместо с балон един жител на Бутан позира с плакат на нашите Дни на щастието в ръце.
Така страната, която измерва просперитета си с „брутно национално щастие”, и „една от най-нещастните държави в Европа”, каквато се оказа България според последните проучвания, се свързаха, ползвайки езика на изкуството и позитивната енергия на приятелството.

Дни на щастието стартираха с фотографската изложба „Балоните на Бутан”, която увлече първите си посетители снощи и в интерактивна акция с писане на мечти и пожелания върху балони. Двата забавни талисмани на Дни на щастието – щастливият Хепи и намръщеният Хейти, също участваха.

Фестивалът продължава до началото на юли с още забавни изненади, серия от лекции, уъркшопи, семинар по темата за щастието. Следващото събитие в програмата е на 31 май, четвъртък, отново в галерия Credo Bonum – безплатна прожекция на документалния филм HAPPY на номинирания за „Оскар“режисьор Роко Белич.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА