Last news in Fakti

30 Юли, 2019 14:17 2 516 4

Яна Маринова става шеф на конна полиция

  • яна маринова-
  • шеф-
  • конна полиция-
  • езда-
  • коне-
  • филм-
  • актриса

След близо месец лентата "Кръвта на пеликана" ще направи своята премиера

Яна Маринова стана шеф на конна полиция и смая колегите си с уменията си по езда. Актрисата го прави заради немско-българската копродукция "Кръвта на пеликана", чийто снимки се проведоха у нас миналото лято.

Лентата, в която Маринова си партнира с немската звезда и носителка на "Сребърна мечка" от Берлин - Нина Хос, ще направи световната си премиера на един от най-реномираните филмови фестивали – този в Торонто от 5 до 15 септември.

"Това е филм, който смятам, че ще представи по най-добрия начин както немската, така и българската страна", сподели преди време Маринова, която е много щастлива и от факта, че освен нея, във филма има и друго българско участие в лицето на Димитър Баненкин и Албена Колева, както и две от основните героини – 10-годишната Аделия Ослепо и 6-годишната Катерина Липовска, пише "Монитор".

Малките актриси влизат в главните роли на осиновените от България дъщерички на героинята на Нина Хос – Вибке.

Драматичният трилър фигурира и сред най-примамливите програми на филмовия фестивал във Венеция "Хоризонти" и дори ще открие състезанието на престижния международен кино форум, базиран в Италия, който ще се състои от 28 август до 7 септември.

Продуценти от немска страна са Junafilm, а от българска – Мирамар, а лентата е с бюджет 2 милиона евро.

Филмът разказва историята на Вебке, самотна майка на две осиновени дъщери – по-малката, едва на 5, е диагностицирана с психическо разстройство, което ѝ пречи да изгражда каквито и да е емоционални връзки. Често поставя околните в опасност, особено по-голямата си сестра. Вебке е изправена пред избора дали да задържи малката си дъщеричка, като по този начин да постави под риск голямата.

На Яна Маринова е поверен образът на шеф на конната полиция. Месец и половина преди снимките тя е тренирала почти всеки ден езда, въпреки че практикува конен спорт от вече 7-8 години.

"Все пак играя човек, който професионално се занимава с коне, не може да има стойка на начинаещ", казва актрисата, а проявения перфекционизъм ѝ носи заслужени похвали от продуцентката на "Кръвта на пеликан" - Верена Грефе Хофт.

"Мисля, че е невероятна актриса и сме много горди, че е част от този филм. Има важна роля за филма, която трябва да я играе човек, който много я усеща, както тя и го прави по най-професионалния начин", споделя още продуцентката.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    14 0 Отговор
    Тя стриптийзьорка изигра ,та ездача ли няма да изиграе. Обаче истината е ,че е много красива и ролите и винаги и се получават.

    Коментиран от #3

  • 2 Балканец

    3 3 Отговор
    Не искам да звуча антибългарски, но сегашното ни кино въобще не може да се мери с едновремешното.
  • 3 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Луд":

    Перфектно мнение . Браво . А какъв красиво дрезгав глас има, не е истина .
  • 4 dsds

    0 1 Отговор
    Разбираемо е, защо търси близост с конете...