Last news in Fakti

16 Август, 2019 12:46 1 688 7

42 години без Краля на рока

  • елвис пресли-
  • гроб-
  • краля на рока-
  • грейсланд-
  • мемфис

Елвис Пресли умира на 16 август 1977 година

42 години без Краля на рока - 1
Снимка: Wikipedia

Почитатели на Елвис Пресли се събраха на гроба му в имението "Грейсланд" в Мемфис, за да отбележат 42-ата годишнина от смъртта му, предаде AP.

Поклонници от цял свят се стичат всяка година към Мемфис, за да почетат живота, творчеството и паметта на Краля на рока в рамките на Седмицата на Елвис. Кулминацията ѝ е традиционното шествие и бдение със свещи.

Събралите се в "Грейсланд" почитатели преминават мълчаливо край гробовете на Краля на рока, родителите му и баба му. Елвис Пресли умира на 16 август 1977 година, но името му е живо и до днес. Имението "Грейсланд" е водеща туристическа атракция, която привлича годишно около 500 000 посетители.

42 години без Краля на рока
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KING EL

    11 3 Отговор
    ОГРОМЕН ТАЛАНТ !
    ТОЙ Е ВЕЧЕН !
  • 2 Беше голям

    5 2 Отговор
    WHY ME LORD ?
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 10 Отговор
    Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
    copy-paste: "...........Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон. ........."

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Анонимен

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За чалгата и попа съм съгласен, виж, метълът дори и теб би могъл да превърне в човек.
  • 5 Фффффф

    3 3 Отговор
    Да и мен 42 години ме КРАдаха
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хоп

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не виждам лошо да се слуша Елвис. Музиката му е уникална, не депресираща като чалгата. Рок музиката беше уникална от Елвис, Бийтълс до Нирвана. След това започнаха да рекламират все повече рап и поп. Затова и мейнстрийм музиката днес не става за нищо. А ти си слушай народната българска музика. Няма лошо.