Last news in Fakti

4 Септември, 2019 11:23 2 468 2

„Финтът Бекенбауер“ - комедия, отразяваща реалността в държавата

  • финтът бекенбауер-
  • трупата-
  • станислава ризова-
  • явор радованов-
  • комедия

"През хумора могат да се кажат доста неща", смята авторката

„Финтът Бекенбауер“ - комедия, отразяваща реалността в държавата - 1

Театър, кино, песни, танци и множество неочаквани обрати. Съберете всичко това и получавате музикалната комедия „ФИНТЪТ БЕКЕНБАУЕР“ .

Шеста авторска постановка, или „един успешен експеримент“, както го нарича Станислава Ризова, автор на представлението. Тя е студент по драматургия в НАТФИЗ, в класа на проф. д-р Станислав Семерджиев.

Действието се развива в българското село Долна Козница, а основен елемент в представлението е лъжата, която става толкова голяма, че се превръща в истина. Вдъхновена от реална история, подплатена с много хумор и истина, „ФИНТЪТ БЕКЕНБАУЕР“ е една комедия, отразяваща реалността в държавата.

„Смятам, че през хумора могат да се кажат доста неща. Неща, които се стараем да не забелязваме, дори когато са очевидни. Именно това се постарахме да направим в нашето представление.“ – коментира Станислава.

„Финтът Бекенбауер“ - комедия, отразяваща реалността в държавата

Режисьор на спектакъла е Явор Радованов от Музикален театър „Стефан Македонски“, гр. София. Двамата със Станислава се запознават в края на миналата година, когато работят по коледния концерт на Музикалния театър заедно. След това Станислава споделя идеята си за нова постановка на Явор, а той откликва на предложението ѝ да я режисира.

Във „ФИНТЪТ БЕКЕНБАУЕР“ участват и младите звезди на Музикалния театър – Владимир Грудков, Александър Панайотов, Тодор Велков и Георги-Маноел Димитров. Към екипа се присъединяват и Денислава Николова, и Стела Здравкова от кюстендилския Драматичен театър. Според Станислава обаче едно от най-хубавите качества на постановката е участието на Арт Студио „ТРУПАТА“.

„Създадохме „ТРУПАТА“, когато бяхме ученици. Решихме да поставяме пиеси и да се занимаваме с театър и от тогава не сме спирали. За мен „ТРУПАТА“ носи енергията и динамиката в представлението. Без нея „ФИНТЪТ БЕКЕНБАУЕР“ няма да е същият. Много съм щастлива, че за пръв път в наше представление имаме оригинална авторска музика, написана от Артак Кулиджинян и Лилия Александрова. “ – каза още Станислава.

„Финтът Бекенбауер“ - комедия, отразяваща реалността в държавата

„ФИНТЪТ БЕКЕНБАУЕР“ е носител на пет награди от Международния театрален фестивал „Приятели на България“ в Албена, с жури Хайгашод и Мари Агасян. Там, представлението печели Гран При за цялостен спектакъл, първа награда за авторска драматургия, две награди за водеща мъжка роля на Александър Панайотов и Владимир Грудков, както и отличие за най-ярък образ на Георги-Маноел Димитров.

Постановката ще се играе за втори път на софийска сцена на 30.09. от 19:30ч. в Театър „София“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо l-ви

    1 2 Отговор
    А във Варна кога ?
  • 2 Джед

    0 1 Отговор
    С нетърпение го очаквам !