Last news in Fakti

16 Юни, 2012 12:18 7 476 2

Книга припомня детските игри от миналото

  • игри-
  • детски игри-
  • криеница-
  • гоненица-
  • кралю порталю-
  • сляпа баба

„Игри без играчки“ съдържа правилата на 27 от най-популярните игри на открито

Книга припомня детските игри от миналото - 1
Игра на държави

Комбиниран лек срещу заседналия начин на живот и ваканционната скука на съвременните деца се предлага от днес по вестникарските будки. Поредицата от три книжки със заглавие „Игри без играчки” цели да помогне на малки и големи да преоткрият веселбата от тичането и скачането, играейки на народна топка, пиян морков, джитбол, замръзванка и много други.

Изданието с текст на Петър Чухов поднася игрите живо и забавно през очите на компания деца и чрез техните преживявания. Пъстрите илюстрации улавят вниманието на малките читатели и правят правилата по-достъпни за тях. Освен че може да се ползва като наръчник за извличане на пълните правила, книжката представлява приятно и леко четиво.

Първата част от поредицата е на пазара от днес и в нея са включени следните игри: народна топка, пиян морков, развален телефон, ораторе – бураторе, дама и други.

Втората и третата част ще разкрият правилата на виентската топка, настъпванката, кралю – портарю, сляпа баба, замръзванка, ръбчета, хвърчи, хвърли и други.

Замисълът на „Игри без играчки” е да насърчи българските деца да водят по-активен начин на живот, да играят с други деца и по този начин да развиват умението си да общуват. С появата на тази книжка родителите лесно ще си припомнят любимите игри от своето детство, ще могат да ги покажат и обяснят на децата си, предлагайки им часове веселие и смях с приятели като алтернатива на компютрите.

Авторът на текста, Петър Чухов, познат повече като поет, има издаден един роман, разкази, както и няколко приказки за деца. Изданието се разпространява в партньорство с „Вестникарска група България” .„Тривас” ЕООД е автор на идеята и концепцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Родителка

    0 0 Отговор
    Къде се разпространява книгата?
  • 2 друга родителка

    0 0 Отговор
    ние я купихме от вестникарска будка... нали е приложение към 24 часа и Труд - питахме на една, на втора и накрая се сдобихме :-)