27 Октомври, 2019 13:21 2 093 6

На лов за рок съкровища

  • nirvana-
  • нирвана-
  • кърт кобейн

Жилетка на Кърт Кобейн бе продадена за 334 хиляди долара на търг в Ню Йорк

Легендарната маслиненозелена жилетка, която Кърт Кобейн носеше по време на изпълненията на "Нирвана" в шоуто "MTV Unplugged" през 1993 г., бе продадена за 334 хиляди долара на търг в Ню Йорк, съобщи ДПА.

Жилетката от мохер и акрил, по която има дупки от изгаряне с цигара, заемаше централно място на двудневния търг на "Джулиънс окшънс" в заведението "Хард рок кафе".

Организаторите я описаха като най-известната жилетка в историята на музиката.

Кърт Кобейн - една от най-големите знаменитости в света на гръндж рок музиката в началото на 90-те години на миналия век, бе на 27 години, когато се самоуби на 5 април 1994 г. Въпросното шоу се състоя по-малко от 6 месеца преди той да сложи край на дните си. Известният певец и китарист не дочака издаването на албума с шоуто, който веднага оглави класациите след излизането си през ноември 1994 г.

Според сп. "Билборд", над 5 милиона копия от албума са продадени в САЩ.

На същия търг китара "Фендър Мустанг", която Кобейн е използвал по време на турнето "In Utero" на бандата, бе продадена за 340 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Motörhead

    2 13 Отговор
    Кърт Кобейн ?? знаменитост ??? рок ???Кой е тоя бе ?

    Коментиран от #3

  • 2 До Motörhead:

    15 0 Отговор
    Можеш малко да се поинтересуваш преди да пишеш глупости! Въпросният Kurt Cobain, с когото очевидно не си особено запознат е една от най-иконичните личности за последните тридесет години! Животът му се е стекъл по неописуемо трагичен начин и то още от ранни години! Не след дълго, със съвсем минимални средства успява да се превърне в един от най-успешните и харесвани изпълнители в тогавашната музикална индустрия! Той никога не е жадувал за слава както повечето сегашни музикални изпълнители! Доказал е пред цял свят, че трудно постижимото, не е невъзможно! Музиката му се слуша по цял свят и до днес! В пъти по-велик от сегашните "изпълнители", наричащи себе си музиканти, с една проста клавиатура, мишка и компютър, без да имат и елементарно понятие от истинска музика! Ако наистина си фен на "Motörhead", то тогава трябва да се радваш, защото самият Dave Grohl (последният и най-дълго задържалият се барабанист на "Nirvana") се е възхищавал до последно на Lemmy, тъй като бил негов идол, имайки предвид невероятният успех на "Nirvana"! Не се ограничавай по толкова глупав начин!
  • 3 До Motörhead:

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Motörhead":

    Можеш малко да се поинтересуваш преди да пишеш глупости! Въпросният Kurt Cobain, с когото очевидно не си особено запознат е една от най-иконичните личности за последните тридесет години! Животът му се е стекъл по неописуемо трагичен начин и то още от ранни години! Не след дълго, със съвсем минимални средства успява да се превърне в един от най-успешните и харесвани изпълнители в тогавашната музикална индустрия! Той никога не е жадувал за слава както повечето сегашни музикални изпълнители! Доказал е пред цял свят, че трудно постижимото, не е невъзможно! Музиката му се слуша в световен мащаб и до днес! В пъти по-велик от сегашните "изпълнители", наричащи себе си "музиканти", с една проста клавиатура, мишка и компютър, без да имат и елементарно понятие от истинска музика! Ако наистина си фен на "Motörhead", то тогава трябва да се радваш, защото самият Dave Grohl (последният и най-дълго задържалият се барабанист на "Nirvana") се е възхищавал до последно на Lemmy, тъй като бил негов идол, имайки предвид невероятният успех на "Nirvana"! Не се ограничавай по толкова глупав начин!
  • 4 Lounge Act

    1 2 Отговор
    Пич, не се изненадвай от такива коментари. Кърт и Нирвана погребаха метъла през 90те. Само Нирвана можеше да се мери с бате Джако тогава.

    Коментиран от #5

  • 5 judas

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Lounge Act":

    успокой се малко. Че са явление в музиката е безспорно, само дето гръндж-а си дойде и умря с тях, пък метала rules forever
  • 6 гуньо простия

    0 0 Отговор
    "Кърт Кобейн умря! Сменете кмета или го оставете абсолютно, абсолютно същия...". Глас народен.