5 Ноември, 2019 21:14 2 473 4

С тежка ангина Стенли представи "Чужди тела" и направи фурор

  • стенли-
  • чужди тела

Трогнат и развълнуван от реакцията и обичта, която получи от публиката, Стенли завърши концерта с незабравима акустична интерпретация на класическия хит „Обсебен“

С тежка ангина Стенли представи "Чужди тела" и направи фурор - 1
Златина Точкова/Вирджиния Рекърдс

На 1 ноември вечерта Стенли представи новия си дългоочакван от 17 години албум „Чужди тела“ в препълнения от съмишленици, почитатели, приятели и медии столичен клуб ‘Music Jam’.

Събитието бе открито от издателя на албума Саня Армутлиева и певеца Любо Киров, автор на текста към песента „Чужди тела“. На сцената към тях се присъедини поетът Александър Петров, написал стиховете към някои от най-големите хитове в българската музика и автор на текстовете на две от песните в албума.

Публиката видя и специалното видео обръщение от Манчестър на фронтмена на бандата „Hayes & Y“, Благо Анастасов, автор на всички 10 песни в албума на Стенли. Непосредствено преди Стенли да излезе с групата си на сцената, се състоя и премиерата на видеото към сингъла „Чужди Тела“ с режисьор Васил Стефанов.

Стенли стартира с откриващото парче от албума „Бягай от мен“, следвано от „Ранен сняг“ и пилотния сингъл „Чужди тела“ като на сцената му партнираше дъщеря му – Никол. Въпреки тежката ангина и все по-трудното говорене между песните, Стенли успя да представи не само новите сингли от албума, но и хитовете „Завръщане“ и „Обсебен“. Музикантът на няколко пъти се обърна към публиката с думите „..много съжалявам, че се случи така. За мен това е ад..“, а над 500-те души в клуба му отвръщаха с невероятна подкрепа като скандираха името му и пееха заедно с него.

Стенли получи още една изключителна подкрепа, в лицето на Любо Киров, с когото направиха дует на песента „Тамагочи“, по текст на Наталия Симеонова. Любо Киров призова феновете да аплодират Стенли с думите, че той е артист, който е по-голям от тялото си.

Трогнат и развълнуван от реакцията и обичта, която получи от публиката, Стенли завърши концерта с незабравима акустична интерпретация с глас и китара на песента-емблема в творчеството му - „Обсебен“. Стенли излезе на сцената на Music Jam клуб в компанията на Димитър Ковачев - Фънки (бас китара), Станислав Вълчев (китари) и най-новото попълнение на групата – барабаниста Николай Николаев.

Освен изключително емоционалните моменти между артист и публика, почитателите на Стенли коментираха много високото ниво на озвучаване, светлини и мултимедия на концерта. Сред публиката, дошли да чуят новия албум на Стенли, имаше редица представители на музикалния и медиен бизнес, сред които Митко Кърнев от D2, Маги Халваджиян, Ники Кънчев, Жана Бергендорф, Герасим Георгиев – Геро, Косьо Марков от група „Тангра“, Славин Славчев и други.

„Чужди тела“ е първият студиен проект на Станислав Сланев - Стенли от 17 години насам, след отличения с редица награди „Обсебен“ (2002). Албумът се издава от Вирджиния Рекърдс с медийната подкрепа на БГ радио.

„Чужди тела“ е създаден в продължение на година като песните в албума са реализирани в три различни държави – в студиа в София (България), Манчестър (Великобритания) и Дъблин (Ирландия). Албумът включва 10 нови песни, всичките написани от Благослав Анастасов, фронтмен на популярната рок банда „Hayes & Y“, който живее и работи в Манчестър. Аранжиментите са дело на Благо и Стенли, а за част от песните към тях се присъединява и музикантът Светлин Къслев. За текстовете на песните в новия си албум, Стенли събира съзвездие от близки приятели – популярният поет Александър Петров („Ранен сняг“, „Манекен“), телевизионната водеща Наталия Симеонова („Тамагочи“, „Вън от мрака“, „Счупено сърце“), актьорът и звезда от сериала „Откраднат живот“ Дани Рашев („Бягай от мен“, „Откраднат спомен“, „Там зад стената“), емблематичният Любо Киров („Чужди тела“) и съпругата на музиканта – актрисата и певица Людмила Сланева–Локо („Разговори с нощта“). Продуцент на албума е Станислав Сланев-Стенли.

„Когато започвах работата по този албум, непрекъснато ме питаха какъв стил ще бъде. Никога не мисля за това, когато създавам музика. Разбира се, при мен в основата е рок музиката, но тя има много разклонения и някъде там е моето място. Нямам жанрово обединение, но знам, че дори и песните да звучат разностилно, пеенето ми ги обединява. Естествено без прекрасните композиции, които Благо написа, всичко това нямаше да се случи. В началото бях леко резервиран, но още при първите демо версии разбрах, че нещата ще се получат. След това със Светльо Къслев работехме почти всеки ден в студиото му, детайл по детайл “ – казва Стенли за албума и добавя:

„През цялото време имаше един човек, който беше до мен - Любо Киров. Той ми даваше импулс, помогна за много от текстовете, така че да звучат. В последствие написа и текста към пилотния сингъл от албума „Чужди тела“. Любо е основен „виновник“ този албум да е реалност, за което му благодаря“. – завършва артистът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Затриват ни като Държава и Народ

    2 1 Отговор
    , ама вие си пишете вашите неща ...
  • 2 Софиянец

    2 2 Отговор
    Всичко до което се е докоснала Армутлиева смърди, а най некадърния български вокал Любо е просто трагичен. Жалко за Стенли, но то човек като няма средства сам да се продуцира така става. Жалко ...
  • 3 Тръмп

    2 0 Отговор
    Страхотен текст,музика и визия,а Никол е с вълшебен глас!!!:):):)Евалата Стенли!!!:):):)
  • 4 Бях там

    1 0 Отговор
    И беше супер, наистина де раздаде, а саунда беше убийствен! Наистина едвам говореше между парчетата и пак успя да изпее добре песните! Голямо браво!