2 Януари, 2020 15:40 2 407 13

Стенли се завърна със стил (ВИДЕО)

  • стенли-
  • станислав сланев

Певецът издаде нов албум „Чужди тела“

Стенли се завърна със стил (ВИДЕО) - 1
Снимка: @stenliofficialpage

Станислав Сланев, добре познат под псевдонима Стенли, след пауза от 17 години издаде нов, пети албум, озаглавен „Чужди тела“, съобщи БНР. Той е изпълнител, когото помним като вокал на групите „Тангра“ и „Спринт“, както и от неговите авторски албуми „Сълзите на скитника“ (1990) , „Пътят към храма“ (1992), „Как се казваш“ (1994) и „Обсебен“ (2002).

За неговите почитатели бе приятна изненада, че след толкова дълъг период, той се завръща с нова музика.

В този албум аз за първи път не съм автор, което е изключение за мен – разказва Стенли. − След толкова години исках да представя нещо по-различно. Съвсем случайно се запознах с Благо Анастасов от групата Hayes & Y. Той и останалите момчета, също българи, от години живеят и свирят в Манчестър, Англия. Миналата година дойдоха на мой концерт, тъй като се оказа, че са ми фенове. Така се запознахме и предложих на Благо да напише нещо за мен. Допадна ми това, което изпрати и тогава пожелах той изцяло да напише музиката за албума ми. Цяла зима работих по аранжирането на песните, както и Светльо Къслев. Разбира се, в целия процес активно участва и Благо. След като приключихме, изпратих целия материал в Дъблин Ирландия и там албумът бе мастериран.

Песните на Стенли винаги са се откроявали и с интересни текстове. „Чужди тела“ не прави изключение.

Два текста имам от Александър Петров – обичан приятел и много талантлив текстописец. С него сме работили още от времето на „Тангра“. Наталия Симеонова има три текста. Преди години тя ми написа всичките към албума „Пътят към храма“. Людмила Сланева, съпругата ми, има един текст, актьорът Дани Рашев – три, а Любо Киров създаде стиховете за „Чужди тела“.

Стенли се е постарал да звучи „като себе си“, тъй като има специфичен собствен стил, с който хората го припознават. За да постигне желания ефект, той е използвал звукозаписни похвати, прилагани през 80-те, които в момента отново се завръщат в световната поп музика. В албума има десет песни, а клип е заснет към едноименната композиция „Чужди тела“. Режисьор е Васил Стефанов, а продуцент – Любо Киров, друг любим поп изпълнител от българската сцена. Във видеото участва и дъщерята на певеца Никол. В момента Стенли прави ремикс на същата песен, за да привлече вниманието и на младото поколение слушатели. Като втори сингъл ще излезе баладата „Счупено сърце“. Издател на албума е „Вирджиния рекърдс“, а Стенли е продуцент. През 2020-та известният певец, в компанията на Димитър Ковачев – Фънки (бас), Николай Николаев (ударни) и Станислав Вълчев (китара), ще представи албума в различни градове у нас.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    60 8 Отговор
    Според мен е редно да се пенсионират, а не да се обличат като младежи и да се правят на 30г. по-млади, а лицата им да са стари и отпуснати. Унизително е, особенно със слаб клип като този, преди 30г. може да е бил добре, но днес и децата правят по-добри клипове.

    Коментиран от #3

  • 2 Емил

    63 9 Отговор
    Стенли и стил!? Нещо сте се объркали!
  • 3 Емил

    67 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Основният проблем не е клипът, а липсата на глас! А това, че младите вместо да слушате музика, се заменгельосвате с филмчета, си е ваш проблем!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 лимонката

    59 3 Отговор
    стенли е изпята песен вече нищо не става от него слаб фронтмен е и нема качества за солова кариера по-добре да се върне в строителството в музиката отдавна е излишен
  • 8 Стенли не харесвам...!

    56 2 Отговор
    Стендал харесвам..!
  • 9 албънди

    56 1 Отговор
    тоя когато требваше да пее тръгна да обикаля телевизиите като манекенка сега е кодкудякащо подобие на певец
  • 10 мнение

    56 0 Отговор
    алабаша се има за много успял певец щото нема кой да му каже че е смешен и жалък
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 yorval

    0 32 Отговор
    Този е най-добрият и завършен като идея, концепция и краен продукт албум на готиния и даровит наш певец Стенли с високи художествено-артистични и вокални качества. Отделно от това, текстовете са на много високо ниво и както казваме - направо къртят. Всичко е въпрос на личен вкус и предпочитания, а и музиката като изкуство си е индивидуално изживяване, така че всякакви тъпи коментари и неуместни коментари са напълно лишные.
    Нема нужда да сипя мозък, но пък новите мЯУкащи и тотално изкуфели още на 20-ина години псевдо-звезди не могат да му стъпят и на малкия пръст. Нека да оставим на историята да покаже, кой колко струва и кой ще остане като име и постижения в бъдещето. Но пък едва ли щастливците ще са от поп-фолк и турбо-фолка водещите им представители, а още по-малко пък от тотално ширещата се хип-хоп и аР+Би менажерия и музикална анархия, ноу ХАЙ-уей за тия...
    Разбира се, това си е лично и ЯКО субективно мнение, но все още истинската музика се крепи на плещите на АТЛАСовци като СТЕНЛИ. Доказано и меродавно - поне засега. И само да спомена 2-3 банди, които се опират на постиженията на батковците си от миналия век: Грета Флийт с братята поляци в тях, Блек-Кийс от Техас, Мъмфорд и Санс... Но, който има ухо - пичели, който нема слух дяни по инерция по течението на массовия вкус на тълпата, където НЕМА творчество и истинска инвенция... Стига ви толкова напътствия, но както диското умре, така идва ред и на гореспоменатите временни веяния, утвърждаващи ста
  • 13 yorval

    2 0 Отговор
    туквото и массовата уж „култура“, респ. мейнстрийма, т.е. типично явление като конформизма. А пък където НЕМА протест, там не живет и не вирее Рок-и-Роллът и Хард-&-Хеви-рокът и Пинк Флойд, за съжаление; останалото е ТИШИНА, както навремето пееше великият и ненадминат дует S & G в Мостът над бушуващи води ... Анно 1970.