Last news in Fakti

3 Юли, 2012 14:37 1 113 0

"Живот в стъпки по пясъка" на пазара

  • романът-
  • "живот в стъпки по пясъка"-
  • на пазара

Романът "Живот в стъпки по пясъка" с автор София Папазова ще бъде представена на 5 юли 2012 г. /четвъртък/ от 19,00 часа в книжарница "Петър Берон" от Лора Шумкова. Книжарницата се намира на ул. "Цар Иван Шишман" 2.

Какво е животът? Приключение, предизвикателство, битка, дар или заем… Защо на едни се дава всичко, а на други се отнема всичко? Защо някои хора достигат мечтите си с лекота, а други се борят, разкъсвайки душата си, за да получат мечта?

Сладки ли са извоюваните цели, или си прекалена уморен, за да им се насладиш? Какво е щастливият живот? Къде е любовта? Каква е цената на залък хляб? Прочетете този роман и може би ще разберете… Красивата Италия ще ви разкаже… може би…, твърди авторката му.

Сюжетът на творбата се развива в две посоки – романтична Италия и достолепна Англия. Идеята да се представи човешкото битие следва две линии – трудно извоюван и заслужен живот и подарена, бляскава и гладка съдба. Изразно средство са двете главни героини: Серена – силна, борбена и талантлива художничка и Елеанор – богата, презадоволена и красива жена без цел в живота. Серена е родена в италианското градче Арецо. Този град е известен в Тоскана с добива на злато. Златото е символ на това, което Серена постига в живота си. Семейството й държи пекарна и от нея изкарва прехраната си. Топлият домашен хляб символизира уют, сигурност и традиции. Серена израства в сплотеност, трудолюбие и съзрява още в детството си. Тя притежава упоритост и борбеност, за да следва мечтите си, смелост и сили, за да ги достига, търпение, за да ги дочака да станат реалност. Любовта в сърцето й дава смисъл на нейната борба!

Серена и Елеанор в различни етапи от живота си срещат харизматичния и ерудиран италианец Паоло. Мъж, който по свой начин прониква в сърцата и на двете героини. Елеанор има връзка с него за кратко и разстоянието помежду им ги разделя. Но той остава в душата й, въпреки края на отношенията им. Серена му отдава цялото си същество и тяхната любов оцелява – една изстрадана, чакана и копнежна любов.

Пътищата на Серена и Елеанор се пресичат един единствен път, в една съдбовна и за двете нощ. Нощ, в която Елеанор се сгодява, а за Серена едничката любов в живота й е разрушена. Елеанор се омъжва за прекрасен човек, има деца и върви все по гладък, широк и ярко осветен път. В това време отчаянието тласка Серена към отношения с неподходящи партньори и животът й се извива по мрачни пътеки – губи първото си дете и след дълго чакане ражда своята дъщеря. Но спокойните дни са кратки, съдбата я мами отново. Самотата й я отвежда на дъното.С едва събрани сили, тя успява да се изправи, да стъпи върху несгодите и да излезе от там. Научава, че никога не трябва да гледаш назад, че случилото се веднъж не се повтаря и не подлежи на промяна, че хората са това, което позволяват сърцата им. Тя разбира, че всеки сам е отговорен за избора, който прави и че не бива да чака нищо от никого, а да върви напред и само напред, без да поглежда встрани. А тези, които те ценят, които се нуждаят от теб, които са наистина необходими на самия теб, ще бъдат в живота ти точно, когато трябва, за толкова време, за колкото трябва и по начин, по който ще те променят в правилната посока, разкрива София Папазова.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА