Last news in Fakti

5 Юли, 2012 12:14 685 0

Св. четиридесет мъченици в Меден рудник

  • св. четиридесет мъченици-
  • меден рудник

Мощите на Св. четиридесет мъченици ще бъдат пренесени за молитвата днес в новостроящия се храм «Св. Николай Чудотворец» в бургаския комплекс Меден рудник. Освен пред тях миряните ще могат да се поклонят и пред мощите на трима руски светци- Иерославки преподобни князе Константин, Кирил и Давид. Свещените частици ще бъдат донесени от игумена на поморийския манастир архимандрит Йеротей. Паметта на Св. четиридесет мъченици се чества на 9-ти март, а на руските светци на 26-ти септември, разказа отец Емилиан. Той кани християните и всички жители на комплекс Меден рудник в 18 часа в новостроящата се християнска обител, за да отправят заедно молитви за успешното довършване на храма.

Дарителската кампания с ежеседмични молебени беше инициирана на 24 май, когато християнската църка почита големия празник Възнесение Господне. Всички свещеници от Сливенската епархия показват своята съпричастност към градежа на църковната обител и поетапно принасят мощи на светци.
Даренията ще се приемат след молебена в специална каса, при която ще присъстват председателят и членове на църковното настоятелство. Всяко отваряне на касата ще става със съставяне на протокол в присъствието на нотариус.

                                         


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА