Last news in Fakti

6 Януари, 2020 20:03 3 619 7

1 млрд. долара за Star Wars (ВИДЕО)

  • star wars-
  • disney-
  • дисни

Приходите от "Възходът на Скайуокър" достигнаха 918,8 милиона тази седмица

1 млрд. долара за Star Wars (ВИДЕО) - 1

Филмът "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" остана начело в бокс-офис класацията на Северна Америка за трета седмица с приходи от 33,7 милиона долара, съобщи AP.

След изключително успешната 2019 г., компанията Disney започна 2020 г., доближавайки се до нов рекорд и подобрявайки друг.

Приходите от "Възходът на Скайуокър" скоро ще станат 1 милиард долара в света, след като достигнаха 918,8 милиона тази седмица. Филмът ще е рекордната седма премиера за Disney с приходи над един милиард долара през 2019 г.

Друг от тези шест блокбастъри "Замръзналото кралство 2" в неделя достигна приходи от 1,33 милиарда долара по света и стана най-доходоносният филм, режисиран от жена. Дженифър Лий, която е сърежисьор и на двата филма "Замръзналото кралство" с Крис Бък и която сега ръководи Disney Animation, подобри собствения си рекорд от първия филм (1,28 милиарда долара).

"Замръзналото кралство 2" също е и анимационният филм с най-високи приходи, ако не се смята миналогодишният "Цар Лъв" (1,66 милиарда"). Disney определя римейка като игрален филм, макар и по-голямата част от него да е компютърно генерирана.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е "Джуманджи: Следващо ниво" с 26,5 милиона долара, следван от "Малки жени" на режисьорката Грета Гъруиг с 13,6 милиона долара. Четвърти е "Гняв" с 11,3 милиона долара. "Замръзналото кралство 2" е на пето място с 11,3 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вейдъра

    3 4 Отговор
    Браво бе!
  • 2 Азз

    3 0 Отговор
    Човек гол се ражда и гол умира.
  • 3 Стьопа

    8 1 Отговор
    Днеска ядох пелмени.
  • 4 Grotto

    2 1 Отговор
    То остана и някой документален филм да стане блокбастарД ))) Кеф ми е да живея в Ерата на Имбецилите
  • 5 Novus ordo seclorum

    3 0 Отговор
    Според мен девета част , въпреки че не е на Лукса , а на Дисни , успява да запази и донякъде да върне духа на филма. Не може да стане дума за пълно сравнение, защото първите хора гледали филма преди десетилетия са живели в света на жиците , телеграфа и хартиени писма, а днес ние го възприемаме от позицията на дигиталните технологии. Лично аз , ако можех да върна времето назад относно филмчето , бих го гледал отново. Не съм разочарован.
  • 6 Дедо Вангьо

    4 1 Отговор
    Цял континент гори, правителството му изпраща 3000 полицаи да гасят огъня, земното кълбо няма да е същото.
  • 7 Ивоо

    1 0 Отговор
    Не разбирам, какво общо имат хитови филми с изкуство и култура. Объркали сте рубриката.