Last news in Fakti

11 Май, 2020 15:35 3 425 5

Отиде си култов американски комик

  • джери стилър-
  • комик-
  • бен стилър

Джери Стилър беше артист с много таланти, изиграл роли в различни жанрове

Отиде си култов американски комик - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ветеранът комик Джери Стилър, чиято кариера започва през 50-те години на миналия век и се връща отново към славата с героя Франк Констанца в тв шоуто "Зайнфелд", почина на 92 години, съобщи Асошиейтед прес, като цитира сина му, холивудската звезда Бен Стилър.

Самият Бен съобщи за кончината на баща си в Туитър.

Джери Стилър е артист с много таланти, изиграл роли в различни жанрове - той играе в трилъра "Ударът "Пелам 123" от 1974 г. с Уолтър Матау, изпълнява ролята и на Уилбър Търнблад в комедията "Лак за коса" на Джон Уотърс, предаде БТА.

В автобиогрфията си "Женен за смеха" той разказва за продължилия повече от петдесет години брак със своята духовна и творческа половинка Ан Мийра, която почина през 2015 г. Снимал се е в множество сериали и комедийни тв продукции - от "Закон и ред" до "Шоуто на Ед Съливан".

През 1997 г. е номиниран за награда "Еми" за ролята на Франк в "Зайнфелд".

Играе и във филма на сина си Бен Стилър "Зулендър"


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дельо хайдутин

    4 11 Отговор
    Тоя сигурно е играл дядо на Чарли Чаплин. ХА ХА ХА!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 топ 20

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо хайдутин":

    Поздравявам те,разсмя е искрено
  • 4 Бай

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо хайдутин":

    Не играл е на кон с риза на деним и спластена коса под измислена каубойска шапка с вмирисани чизми те това е историята им!!!Другото е терминатора заличителя доктор фаус и Неприятели а в днешни дни Чък Норис вечно непобедим!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.