Last news in Fakti

18 Септември, 2012 00:21 1 640 0

Ардино събра гости от страната и чужбина

  • ардино-
  • есенни празници

„Ардино – това красиво кътче от Родопа планина, е светлата част от душите ни, която ни води към всичко направено и съградено, към добро и красиво. Ардино е нашето „малко отечество”, с нашите семейства, с домовете ни, с нашите деца е нашето добро място за живот”. Това заяви кметът на общината Ресми Мурад при откриването на традиционните есенни културни празници в родопския град, които за поредна година събраха стотици жители и гости на общината от страната и чужбина в центъра на Ардино. Сред официалните гости на празника бяха почетният гражданин на Ардино Решат Айдън, председателят на сдружението за културно сътрудничество „Ардинци” в Бурса Ахмет Кахраман, лидерът на сдружение „Баканлълар” от Истанбул Олджай Йозган.
Пред присъстващите Ресми Мурад отбеляза, че не само в миналото, а и днес Ардино има своите достойни хора, които и в материален план, и в духовен план всеотдайно го градят. „В трудния и мъчителен път на движение и развитие, ние не сме сами, имаме приятелското рамо и подкрепа  на нашите побратими от Нилюфер и  Картал, Люлебургаз и други”, заяви още в словото си кметът на Ардино.
Поздравителни адреси по случай празника на родопския град изпратиха кметът на община Враца Николай Иванов и председателят на общинския съвет в Димитровград Стефан Димитров.
И тази година, в празничната програма бе помислено за малки и големи, за местните и за гостите на Ардино. Най-малките се радваха на атрактивни люлки и пързалки, блъскащи колички, катерушки, захарни ябълки. На сцената в центъра на града излязоха самодейни колективи и фолклорни групи от читалищата на територията на общината.


Известната турска певица Фахрие Гюней и пайнерката Соня Немска стоплиха сърцата на любителите на народната и поп-фолк музика. Мъжката битова група към читалище „Родопска искра” от Жълтуша с ръководител Стефан Терзиев обра овациите на присъстващите. Самодейците от Жълтуша изпяха автентични родопски песни. В центъра на града се извиха кръшни хора.
В парк „Нилюфер” се проведе общински турнир по футбол на малки врати и спортен празник с участието на малчуганите от ОДЗ „Слънце”. Победител в футболния турнир стана отборът на Кърджали.
В хотелски комплекс ‘Планински изглед” край Ябълковец се проведе модно ревю с участието на балет „Тангра”, Жоро любимеца и DJ Румен.

Гюнер ШЮКРИ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА