Last news in Fakti

1 Юли, 2020 12:42 1 602 12

Солено! 19 млн. долара ще получат жените, обвинили Харви Уайнстийн в сексуален тормоз

  • харви уайнстийн

Жертвите, които по-рано са подписвали съгласия за неразгласяване на някаква информация, касаеща Уайнстийн, вече не са задължени да ги изпълняват

Солено! 19 млн. долара ще получат жените, обвинили Харви Уайнстийн в сексуален тормоз - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Жените, които обвиниха американския продуцент Харви Уайнстийн в сексуални посегателства и дискриминация по време на работата си в неговата компания, ще получат сумарно обезщетение в размер на 19 милиона долара, съобщиха световните агенции, предава БТА.

Те цитират комюнике, публикувано във вторник в сайта на главния прокурор на щата Ню Йорк Летисия Джеймс. В документа се уточнява, че тази договореност е била постигната както с Уайнстийн, така и с продуцентската му компания "Уайнстийн къмпани". Тя беше собственост на Харви и на неговия брат Робърт, преди да обявят банкрут през 2018 година.

В комюникето се отбелязва, че средствата могат да бъдат получени от жените, които са станали жертва на посегателства от страна на Уайнстийн, а също така и работилите в дискриминационни услови в неговата компания по полов признак. Колко от тях ще имат право на обезщетения не беше уточнено.

По-рано обвинения срещу Уайнстийн публично отправиха около 80 жени. Решението за това кои от тях ще имат право на компенсации ще принадлежи на назначен от съда специалист.

Летисия Джеймс изтъкна, че жертвите, които по-рано са подписвали съгласия за неразгласяване на някаква информация, касаеща Уайнстийн, вече не са задължени да ги изпълняват.

Главният прокурор съобщи, че след одобрение на постигнатите договорености от съда, ще бъде създаден специален фонд, от който ще се изплащат обезщетенията. В него ще бъдат внесени и средства от застрахователните компании, сътрудничили с "Уайнстийн къмпани".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    11 0 Отговор
    Сетила се Мара да се побара...след 30тина години..Когато на младини са се напъвали за актриси,е можело, сега пък се напъват за пари...един колега беше писал...Коври...

    Коментиран от #2, #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Боко Шкафчето

    1 0 Отговор
    Не ме трийте,че ще ви "приключа"!!!
  • 6 Боко Шкафчето

    0 0 Отговор
    Не ме трийте,че ще ви "приключа"!!!
  • 7 радев

    2 0 Отговор
    Защо сега чак се сетихте?
  • 8 фен

    3 0 Отговор
    Ако ще правите секс носете си декларация за съгласие.Първо се подписва после секса!
  • 9 Диверсант

    3 0 Отговор
    Най подлите твари от женския пол. Тая която първа писна Азия Ардженто, намерете и порно филмите в ю-туб да видите за какво става въпрос. И тая наркоманка ще реве че била изнасилвана
  • 10 Кондьо

    2 0 Отговор
    Много скъпи свирките там бе, брато!
  • 11 Ооо

    0 0 Отговор
    Уайнщайн !!!!
    Епщайин !!!!!
    Айнщайн !!!
    Тия преселници от едно място ли са ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.