Last news in Fakti

20 Юли, 2020 17:24 1 373 1

В Народния театър репетират нова българска пиеса

  • страх от опитомяване-
  • нова пиеса-
  • българска пиеса-
  • репетиции-
  • народен театър-
  • народен театър иван вазов-
  • оля стоянова-
  • стефан спасов

Автор е носителката на "Аскеер" Оля Стоянова, режисьор - Стефан Спасов, премиерата е в през септември

След двете премиери този месец, в Народния театър "Иван Вазов" започнаха репетициите на нова българска пиеса.

Автор на "Страх за опитомяване" е Оля Стоянова, носител на две награди за драматургия "Аскеер" - през 2014 г. за "Покана за вечеря" и през 2018 г. за "Цветът на дълбоките води", която няколко сезона поред се играе с успех на Сцена "Апостол Карамитев". Режисьор е Стефан Спасов, чиито спектакли "Три високи жени" и "Облог" са сред хитовите заглавия в репертоара на театъра, съобщава сайтът impressio.dir.bg.

Премиерата на "Страх за опитомяване" е предвидена за 10, 11 и 12 септември на Камерна сцена, а в актьорския състав са Емануела Шкодрева (награда Аскеер`2004), Деян Ангелов, Стефан Къшев и Ненчо Костов (награда Аскеер`2019 за изгряваща звезда).

Сценографията костюмите са поверени на Нина Пашова, носител на награда "Аскеер`2018 за костюмография, музиката е на Теодосий Спасов.

"СТРАХ ЗА ОПИТОМЯВАНЕ" разказва с разбиране и чувство за хумор историята на четирима съвременни герои, опитващи се да превъзмогнат чувството си за вина, защото "светът иска да сме безгрешни, а ние не сме", да разберат причините и поводите за провалите си в живота, да изкажат омразите и любовите си, но и да видят смисъла на втория шанс в живота на всеки човек. А защо не и да ни накарат да се замислим за тихата, но силна мъдрост на доброто и човечността, а също и за възможния изход от страха от опитомяване т.е. от свикване или приспособяване към него и неговите последици. Или както казва един от героите - Просто кажете нещо хубаво и да приключваме!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.