Last news in Fakti

29 Юли, 2020 11:50 7 581 1

Жаклин Бисе на 75

  • жаклин биса-
  • филмова актриса-
  • 75 години

Филмовата легенда неотдавна сподели, че никога не се е чувствала по-красива

Жаклин Бисе на 75 - 1
Снимка: shutterstock

Тя е една от звездите на Холивуд, която подължава да осветява ярко всичко с присъствието си. Актрисата, която се прочува в средата на миналия век, е носителка на куп награди, включително и на награда "Златен глобус" за най-добро изпълнение на актриса в поддържаща роля за играта ѝ в минисериала Dancing on the Edge (2013).

Жаклин Бисе е филмова легенда от 60-те, 70-те и 80-те години на 20 век. По това време цял Холивуд говори за актрисата с изумрудени очи. 

Баща ѝ Макс Фрейзър-Бисет е шотландски лекар, а майка ѝ Арлет Александер е френска юристка.

Жаклин Бисе на 75
Снимка: shutterstock

Като дете се занимава с балет. На 18 години става фотомодел, но голямата ѝ мечта си остава филмовото изкуство. Дебютира в киното през 1965 г. с незначителна роля в британския филм „The Knack ...and How to Get It“. Към 2008 г. се е снимала в над 85 филма.

Тя и актьорът Максимилиан Шел са кръстници на актрисата Анджелина Джоли. Няма собствени деца и никога не е била омъжена. 

Най-голямата любов на англичанката с френски чар е с голямата звезда на руския балет Александър Годунов. Връзката между двамата е най-шумния любовен роман, отразяван в жълтата преса през 80-те години. Двамата се разделят малко преди мистериозната смърт на Годунов през 1995 година. 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.