Last news in Fakti

9 Октомври, 2012 11:41 2 325 0

Илюзионистът Дейвид Блейн оцеля след 72 часа под 1 млн волта

  • дейвид блейн-
  • издържа-
  • трик-
  • номер

Американският илюзионист Дейвид Блейн издържа атаката на ток с напрежение 1 милион волта, предаде информационната агенция ИТАР-ТАСС.

Смъртоносният трик приключи благополучно, след като 39-годишният Блейн прекара три дни върху шестметрова колона на кей в пристанището на Ню Йорк. Той бе заобиколен от 7 електрически трансформатора, заливащи го със смъртоносни струи. За да се предпази от тока, Блейн бе облечен със специална екипировка. Той носеше костюм от неръждаема стомана, който тежеше 12кг., шлем с визьор и слушалки. Той бе обут с ботинки с железни подметки.

За да издържи 72-часовото изпитание, илюзионистът се подсилваше с кокосов сок с добавен електролитен разтвор, който бе прикрепен към костюма му със специална тръбичка.

През слушалките Дейвид Блейн имаше възможност да разговаря със своите фенове по време на номера. Хората имаха възможността да наблюдават изпълнението му на живо в Ню Йорк или по интернет. С помощта на компютър, който бе разположен близо до колоната на фокусника, зрителите имаха възможността да регулират напрежението в трансформаторите около него.

След края на номера, Дейвид Блейн сподели, че е благодарен за оказаната подкрепа от страна на феновете му. Той подчерта, че това е последният номер за издържливост в кариерата му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА