Last news in Fakti

16 Октомври, 2012 13:13 897 0

Носител на 5 награди „Оскар” на Киномания 2012

  • носител-
  • оскар-
  • награди-
  • киномания

„Изобретението на Хюго" на режисьора Мартин Скорсезе, който до момента не е излъчван у нас, могат да видят зрителите на тазгодишната „Киномания”, съобщават продуцентите от НДК.

Елегантната приказка за приключенията на осиротяло момче, живеещо на гара в Париж през 30-те години, получи 5 награди "Оскар” от Филмовата академия - за операторско майсторство, сценография, звук, звуков монтаж и визуални ефекти. Лентата описва създаването на киното и е реверанс на Скорсезе към пионерите в това изкуство.

Най-новият филм на Уди Алън „На Рим с любов” също е включен в селекцията на киномаратона. В него блестят имената на Пенелопе Крус, Алек Болдуин, Роберто Бенини, както и на самият Уди Алън. Филмът е обяснение в любов на поредния голям град, който режисьорът преоткрива чрез изживяванията на героите си.

„По пътя” по култовия роман на Джак Керуак е друг хит на Киномания. Изпълнителен продуцент на филма е  Франсис Форд Копола. Сред интересните заглавия се откроява и „Седемте психопата“ на режисьора Мартин Макдона.

Киномания 2012 ще започне на 8 ноември и ще продължи до 2 декември 2012 г. Билетите вече са в продажба в Билетния център на НДК на цени от 8 и 10 лв., а за учащи – 6 лв. Фестивалът ще открие филма „Балканска мелодия”, който е документален разказ за откривателия на „Мистерията на българските гласове” и тяхната истинска история.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА