Last news in Fakti

22 Ноември, 2012 13:21 1 187 0

Педро Алмодовар ще снима "реалистична" фантастика

  • фантастика-
  • оскар-
  • педро алмодовар-
  • филм

Прочутият режисьор Педро Алмодовар заяви пред сп. Variety, че все още е достатъчно млад, за да се заеме с научно-фантастичен филм. Испанецът, който през септември навърши 63 години, в момента разглежда и „претегля“ няколко текста. Сред тях има и сценарий за фантастика, който може да се превърне в следващия му режисьорски проект.

Алмодовар изтъква, че ако се заеме с подобен сюжет, ще се опита да представи невероятните събития в реалистична и обикновена светлина.

Последният засега филм на ексцентричния испанец е „Кожата, в която живея“ от 2011 г. Главните роли в него изпълняват Антонио Бандерас и Елена Анайа. Самият режисьор характеризира лентата като „филм на ужасите без чудовища и писъци“. В момента той работи над ново заглавие - Los amantes pasajeros („Любовници пътници“), което трябва да излезе на екран през март 2013 г.

Педро Алмодовар е носител на две награди „Оскар“ на Американската филмова академия. „Всичко за майка ми“ през 1999 г. грабна статуетката за най-добър чуждоезичен филм, а „Говори с нея“ от 2002 г. - в категорията за най-добър оригинален сценарий. Автор на сценария е самият Алмодовар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА