Last news in Fakti

10 Септември, 2020 20:01 1 520 0

Актьори дебютират като режисьори в Торонто

  • торонто-
  • кинофестивал-
  • кейт уинслет

Британската актриса Кейт Уинслет ще получи новоучредената актьорска награда за цялостно творчество

Актьори дебютират като режисьори в Торонто - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кинофестивалът в Торонто се открива на 10 септември с музикалния филм "Американска утопия" на Спайк Лий, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА. На фестивала ще бъдат представени 99 филма, при 333 миналата година. Заради пандемията 45-ият кинофестивал в Торонто ще бъде в хибриден вариант, като ще се редуват прояви в киносалоните и в интернет. Той ще е с виртуален червен килим, прожекции на открито и дигитална платформа.

Програмата на кинофестивала в Торонто включва режисьорските дебюти на актрисите Холи Бери и Реджина Кинг. Във филма си "Bruised" ("Наранена"), Бери се превъплъщава в образа на изпаднала в немилост състезателка по смесени бойни изкуства, която се готви да се изправи срещу изгряваща звезда.

Реджина Кинг ще представи режисьорския си дебют "Една нощ в Маями" по едноименната пиеса на Кемп Пауърс.

Селекцията за тазгодишното издание на кинофестивала в Торонто включва също режисьорския дебют "Падение" на актьора Виго Мортенсен, "Номадландия" на режисьорката Клои Чжао с Франсис Макдорманд в главната роля, "Another Round" на Томас Винтенберг с Мадс Микелсен, "Concrete Cowboy" на Рики Стауб с Идрис Елба, "Добрият Джо Бел" на Маркъс Грийн с Марк Уолбърг.

В рамките на фестивала ще бъдат показани също нови документални продукции на Сам Полард, Вернер Херцог, Фредерик Уайзман.

Британската актриса Кейт Уинслет ще получи новоучредената актьорска награда за цялостно творчество. Актьорът Антъни Хопкинс и режисьорките Клои Чжао и Мира Наир ще получат почетни награди.

Антъни Хопкинс ще получи почетна актьорска награда, Чжао – наградата за режисьори "Ебърт", а Мира Наир – наградата "Джеф Скол" за медийно влияние.

Международният кинофеситвал в Торонто ще бъде закрит на 19 септември с продукцията "Подходящо момче" на Мира Наир, заснета по едноименния роман на Викрам Сет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА