Last news in Fakti

25 Октомври, 2012 16:34 1 519 1

"Мадам" Касиел ще нажежи Червената къща

  • касиел ноа ашер-
  • ангелите-
  • червената къща
"Мадам" Касиел ще нажежи Червената къща - 1
Снимка: Нели Томова

Огнената и винаги провокативна Касиел Ноа Ашер ще нажежи до алено Центъра за култура и дебат „Червената къща“ с новия си театрален проект „Клер & Мадам & Соланж“ по пиесата „Слугините“ на скандалния Жан Жьоне. Премиерните представления ще бъдат от 20 ч. на 29, 30 и 31 октомври. За дизайна на сценичното пространство ще се погрижи известният художник Венцислав Занков, а за звуковата среда – композиторът Емилиян Гацов – Елби.

Спектакълът ще бъде софийски театрален дебют на Ангелите на Касиел – Иво Желев и Силвия Станоева, финалисти от първото актьорско тв риалити у нас. След налагането си с успешния музикален проект TOXIC, сега предстои да спечелят публиката с превъплъщенията си от текстовете на Жьоне, чиято биография дори сама по себе си е предизвикателство. Син на проститутка, осиновен от дърводелец, отгледан в затънтената провинция и обиколил модерна Европа, още в първата половина на ХХ век той дръзва да пише за хомосексуализма, престъпността, маргиналите на обществото, потисканите желания и абсурда на живота без духовни ориентири.

Талантливите младоци от „Стар Машин“ по ТВ7 Иво и Силвия твърдят за себе си, че са повече от колеги, приятели, любовници, съмишленици... Касиел – техен ментор в шоуто, а в случая режисьор, ги нарича „моите актьори-сърца“ и споделя за работата си с тях: „В нашата професия винаги се започва от начало. Не можеш да разчиташ на рутината и сигурността. Истински кеф е да си в един отбор с по-талантливи хора от теб. Това ме вдъхновява в работата с Иво и Силви. Докато те имат готовност и смелост да се доказват с всяка репетиция, аз ще бъда зад тях“.

Касиел за Силвия: „Още от първия момент, в който се срещнахме, стана ясно, че не ни чакат лесни отношения. Тя е до болка откровена, истинска, не спестява на никого нищо, не сервилничи, не се подмазва... гори мостове зад себе си. Има особено лице и силна драматична природа. Силви е рядко срещано бодливо цвете. Влюбена съм в нея, дори когато ме ядосва. Щастлива съм, че спечелих доверието и обичта й“.

...и за Иво: „С него се разбрахме почти без думи. Казах му: „Аз съм много лоша, искаш ли да си в отбора ми?”. Той отговори: „А аз съм зъл. Ще се разберем”. Способен е на много крайни превъплъщения. Той магнетизира публиката. Любовта ми към него е безгранична. Иво е актьор за много големи режисьори и някак съм сигурна, че ще го открият за голямото кино..., но не в България.

Какво ще се случи при взривоопасното съприкосновение между трима толкова нестандартни артисти, зрителите ще разберат в понеделник. Проектът се осъществява с помощта на Програмата за подкрепа на свободен театър на МК, „Гала филм“, сп. „Биограф“.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koko dinev

    0 0 Отговор
    ne ja odobrjavam.