Last news in Fakti

18 Януари, 2012 14:58 1 571 0

Фотоизложба “Съвременни митове” в „Червената къща”

  • фотоизложба-
  • съвременни митове-
  • червената къща-
  • фотографии-
  • снимки

Фондация „Фодар” представя фотоизложбата “Съвременни митове” в центъра за култура и дебат “Червената къща”, съобщава Алма матер ТВ.

Творбите от ІІ-ри и ІІІ-ти раздел на 7-ия международен фото фестивал Биенале „Фодар” 2011 — „Единични фотографии” и „Фотошкола” на тема „Съвременни митове”. Сред авторите са имената на Матиа Вака от Италия, Хейли Морис-Кафиеро от САЩ, Сергей Анисимов от Русия, Амели Виал от Франция, Рина Вълкобратович и Бранислав Бркич от Сърбия, Венета Карамфилова и Страхил Димитров от България и др.

 За конкурса са изпратени 1247 фотографии на 140 автори от 27 страни от цял свят. 9-членно жури от експерти в областта на фотографията и съвременното изкуство и култура са допуснали до участие в изложбата 316 фотографии на 40 автора от 18 страни.

В представената колекция са включени и работи на двама от отличените в раздел „Фотошкола” творци — Альона Жандарьова (Русия) и Томи Кха (САЩ).  

Изложбата е поместена в зала „Безименна” и зала „Гъливер” в центърът за култура и дебат “Червената къща”.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА