Last news in Fakti

8 Декември, 2020 17:38 2 909 4

Кристофър Нолън посече Warner Bros и HBO

  • кристофър нолан-
  • режисьор-
  • стрийминг-
  • стрийминг платформа-
  • hbo

Режисьорът изригна срещу решението премиерите на филмите му да бъдат пускани по стрийминг платформи

Кристофър Нолън посече Warner Bros и HBO - 1
Снимка: Shutterstock

Кристофър Нолан, един от водещите режисьори на "Warner Bros.", критикува остро решението на компанията да пуска премиерите на филмите си едновременно в кината и на стрийминг платформата НВО Макс през 2021 г.

Създателят на "Тенет" заяви пред Hollywood Reporter, че това не е добро бизнес решение и осъди начина, по който компанията действа.

"Това е едностранно решение, взето от студиото. Те дори не уведомиха хората, до които се отнася. Това са страхотни режисьори, които работят със страст и старание години наред по проекти, които трябваше да се превърнат в големи филми с фантастични филмови звезди. И сега на всички им бе казано, че продукцията им ще се продава под пазарната цена в полза на най-лошата стрийминг платформа", каза Нолан за HBO MAX.

Миналата седмица студиото обяви, че филмите, които излизат през 2021 г., сред които новата "Матрицата" и "Дюн" ще дебютират едновременно в кината и на стрийминг платформата в САЩ, което разтърси Холивуд и предизвика мрачни прогнози за бъдещето на кината, припомня dir.bg.

"Никога досега не съм виждал всички да се тревожат заради едно конкретно решение", каза още Нолан.

Президентът на веригата кина "AMC Theatres" Адам Арън заклейми решението миналата седмица, но Нолан е първият режисьор, който изразява публично позиция по въпроса.

"Това не е добро бизнес решение. Всичко е някаква каша", каза Нолан.

От студиото обаче отказаха коментар.

"Тенет" бе първият и засега единствен блокбъстър, който бе пуснат по кината в началото на септември, които бяха затворени около шест месеца заради пандемията, но заради затворените кинотеатри на големите пазари в Лос Анджелис и Ню Йорк "warner Bros." и други компании отложиха за следващата година премиерите на водещите си продукции, припомня БТА. "Тенет" няма да бъде пуснат директно на НВО Макс. Филмът излиза на DVD, Blue Ray и в дигитален формат на 15 декември.

"Ще бъде достъпен чрез Roku и Amazon Prime Video, както и iTunesи ще е навсякъде едновременно, за да му се наслаждават всички хора", поясни Нолан.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    7 0 Отговор
    Ти да видиш, аз пък вече гледах Тенет, при това с бг субтитри и нямам HBO.

    Коментиран от #2

  • 2 Четник

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Умееш да четеш,значи.Можеш да гласуваш срещу 10 кинта.
  • 3 Киноман

    2 0 Отговор
    Този така прехвален филм Тенет,въоще не ми хареса.Очаквах повече.Реклама ,реклама и накрая -нищо.
  • 4 Зрител

    0 0 Отговор
    Престанете да гледате затъпяващи холивудски бози бе хора. Има толкова много стойностни филми. Европейско, Скандинавско, Аржентинско кино. Живеят знаете къде. Просто се потрудете малко за да не се превръщате в безмочъчни дебили.