Last news in Fakti

30 Ноември, 2012 12:35 1 259 0

НБУ открива програма "Близък Изток" като в Англия

  • нбу-
  • катар-
  • учебна програма
НБУ открива програма "Близък Изток" като в Англия - 1
Катарският университет в Доха


Нов български университет подписа договор за сътрудничество с Университета на Катар. На официална  церемония в Катарския университет в Доха доц. д-р Людмил Георгиев, заместник-ректор по научноизследователската и международна дейност на Нов български университет и д-р Мазин Хасна, вицепрезидент на Катарския университет, подписаха Меморандум за разбирателство между двете учебни заведения.

Меморандумът е първият двустранен договор в областта на образованието между двете страни.
С договореното сътрудничество в областта на арабския език и култура се създават условия за откриване на нова учебна програма в НБУ, която ще даде възможност на български студенти  да опознаят страните от Персийския залив. Тази програма на Нов български университет ще бъде първа по рода си в държава-членка  от ЕС, с изключение на Великобритания.

Споразумението предлага широк кръг от възможности за студентите на Университета на Катар и обучаващите се в департамент "Средиземноморски и източни изследвания" на НБУ, фокусирани върху преподаването и изучаването на арабския език и култура, и изучаване на културите и обществата на Близкия Изток.

Съгласно договорените условия на подписания меморандум, преподаватели от двата университета ще имат възможност за образователно сътрудничество при откриване на новата програма „Близък Изток“, която ще подпомогне академичните и изследователските връзки между двете учебни заведения.

На церемонията по подписване присъстваха Мирослав Зафиров, временно управляващ посолството ни в Доха, д-р Мариана Малинова, главен асистент в НБУ, д-р Ейман Мустафауй, декан на Катарския университет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА