Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 16:44 3 318 34

Мария Бакалова е първата българка, номинирана за "Златен глобус"

  • мария бакалова-
  • борат-
  • награда-
  • златен глобус

Младата актриса ще се бори за наградата с Мерил Стрийп, Кейт Хъдсън и Мишел Пфайфър

Огромно признание за актрисата Мария Бакалова. Тя е с номинация за "Златен глобус" за участието ѝ във филма "Борат 2". Бакалова е и първата българка, номинирана за наградата, предава NOVA.

Номинациите за престижната награда бяха обявени от Сара Джесика Паркър. Бакалова ще се бори с Мерил Стрийп, Кейт Хъдсън и Мишел Пфайфър за една от най-престижните награди - най-добра актриса в комедия или мюзикъл.

Превъплъщението ѝ в Тутар - 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист Саша Барън Коен, вече ѝ донесе както признанието на кинокритиците, така и редица награди. Освен това я е на първо място в класацията за най-популярни актьори в света на престижния кино сайт IMDb.

Мария Бакалова е родена на 4 юни 1996 г. в Бургас. Като дете взема уроци по пеене и флейта. Впоследствие учи в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“ в Бургас, специалност актьорско майсторство за драматичен театър и втора специалност флейта. През 2019 г. завършва НАТФИЗ в София в класа на проф. Иван Добчев.

Преди големия си дебют в "Борат 2", Бакалова участва в редица филми. Сред тях са българският „XIIa“ (2017), „Трансгресия“ – за ролята си печели наградата за най-добра актриса на фестивала за алтернативен филм AltFF в Торонто през 2018 г. и номинация на Queen Palm International Film Festival. „Бащата“ - спечелил Големите награди на кинофестивалите в Карлови Вари (2019) и Триест (2020), и др.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриарха

    16 7 Отговор
    Изобщо не ми е патриотично.
  • 2 честен ционист

    18 8 Отговор
    С ролята на вързана като куче робиня, замъкната за продан в Щатско. Не че напрактика това не се случва с българките потърсили късмета си навънка.
  • 3 Мата Хари

    13 8 Отговор
    В една от сцените си показа косматата мата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анонимниот

    17 9 Отговор
    Ееее фактиии, усрахте се та се размириса чак у Англия. Стига я бутахте тая. Направи една незаполняща се просташка роля и айдеее най-голямата звазда. Недейте така, това е неуважително не само към всички заслужили бг актьори, но и към изкуството като цяло.
    Не е направила кой знае какво, прави се на клуон 2 часа в некъв еврейски буламач. Ама то как иначе, никоя уважаваща себе си актриса не би играла подобно нещо. Гавра с актьорското майсторство. Не ви прави чест.

    Коментиран от #22, #29

  • 6 Азамат Багатов

    9 7 Отговор
    Дойде Борат (еврейна) у селото, дето всички приказваха румънски и направи от Мара човек.
  • 7 Kleopatra Djemi

    1 3 Отговор
    Братя 2 е филм 18+
  • 8 Баце

    1 9 Отговор
    За Оскар е стервата!

  • 9 Алфа Вълкът

    7 7 Отговор
    Виси ѝ сопола!
  • 10 One

    10 9 Отговор
    Аз пък ще рискувам: Браво на момичето и все отнякъде трябва да започне кариерата й на актриса! Дали щеше да е комедията "Борат 2" или филм в друг жанр, едно е важно-има талант. Лесно е да се завижда или плюе по нашенка, опитваща се да пробие в Холивуд, но все някой трябва да го направи. Един ден ще се гордеем, че българка участва в някой добър и смислен филм-и този ден не е далеч.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Па един там

    6 5 Отговор
    Не я хвалете много, че от високо се пада най-жестоко. Да не вземе да стане точно така...
  • 12 Отговор

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "One":

    Трябва да, но има далеееееч по-талантливи млади момчета и момичета. Не е изиграла кой знае какво. Не ти трябва много дълбочина за да се превъплатиш в подобен персонаж. Все пак браво за смелоста ти анонимни човече
  • 13 Two

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "One":

    Само да не участво българка в типажна източно европейска негативна роля
  • 14 Хей ланд

    9 7 Отговор
    Ей много завист при българите защо бре момичето добре си изигра ролята и сега жъне успех това че няколко люзера в нета плюят е без значение успех на нашето момиче и дано вземе награда с нещо поне да прослави България не с Шкафчета ,Мата Хари и тн гурберски простотии

    Коментиран от #15

  • 15 Отговор

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Хей ланд":

    Ти как си я представяш да вземе награда? Не бъди смешен. На Леонардо ди Каприо му трябваха повече от 20 години, та на тая ли пикла. И тя като оня виктор крум още година-две и ще залезе, ама нека се порадва засега де.
  • 16 Ники

    9 5 Отговор
    Първата новина за тази девойка в този сайт, е че качила гола снимка във фейсбук..

    Коментиран от #18

  • 17 Анон

    8 2 Отговор
    Да ви кажа без грам хейт, като гледам го чуждестранните форуми, хал хабер си нямат коя е тая бургаска патка.
  • 18 Морето

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "Ники":

    Няма лошо-ако ти си Аполон и имаш 8(осем) плочки на корема, качи и ти гола снимка във фейса. Поне ще намажеш някоя лелка, зажадняла за ласки. Недей, човек-не я съди. Тялото й е нейно и нека прави каквото иска с него.

    Коментиран от #19

  • 19 Навсякъде едно и също

    8 7 Отговор

    До коментар #18 от "Морето":

    Няма лошо, но като си обществена личност е редно да спазнаш едно ниво на благоприличие

    Коментиран от #23

  • 20 Принц

    3 2 Отговор
    Е те са си разригах чорапите за тая.
  • 21 Пак аз

    5 1 Отговор
    Добре де, аз прегледах всеки възможен сайт за наградите Златен Глобус и нея я няма в нито един списък. Интересно какъв ли глобус ще получи.
  • 22 Ved

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимниот":

    Яко и точно .
  • 23 Морето

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Навсякъде едно и също":

    Все пак, тази актриса е по-приемлива обществена личност от....да кажем:Сузанита, нали? :) Сега младите са такива-голотата не е грях!:)

    Коментиран от #24

  • 24 Отговор

    4 6 Отговор

    До коментар #23 от "Морето":

    Хубаво де, ама Сузанита която е известна единствено и само с простотията си, никой не я знае извън БГ, докато тая парадира да е нещо извън пределите на наща дръжава.

    Коментиран от #25

  • 25 Морето

    7 6 Отговор

    До коментар #24 от "Отговор":

    Трябва да се отървем от нашата балканска диващина, като започнем да поддържаме успехите на своите сънародници. Не става със злоба, завист и черногледие. Нито ти, нито аз сме се снимали във филм, нито ти, нито аз сме номинирани за "Златен глобус"- какво излиза:че някой навън е забелязал таланта и възможностите на тази млада българка и й се дава шанс да се развива. Тя не парадира с нищо, номинацията й идва от кинокритиците отвъд Океана. И, ако случайно нашето момиче победи иконите Мишел Пфайфър и Мерил Стрийп-как ще се почустваш......думата е:горд! Опитвам се да те "обуча" да мислиш доброто на хората, които прославят България. Методите и механизмите за това са многобройни. Доволно Борисов и компания ни унижават навън.

    Коментиран от #28, #30, #31, #32

  • 26 1111

    1 4 Отговор
    Браво на момичето!
    Да е жива и здрава!
    А на тези, които не са постигнали нищо, които освен завист не са усетили друга емоция-злобейте! Това ще ви остане в живота, отреден ви на този свят
  • 27 Гост

    3 1 Отговор
    НЕ искам да звуча като антибългарин, но едно моме се направи на геве3е, и ще се мери с актриси като МЕрил Стриип и Мишел Пфайфър?! В този свят вече всичко се изврати.
  • 28 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "Морето":

    Ще се почувствам доста учуден. Всички знаем каква роля имаше това девойче, и че изобщо няма как да се сравнява нито с Пфайфър, нито със Стриип. Гордост, гордост..... ама всичко си има граници. Имаме именити български актьори, изиграли култови роли, и никой не беше награден за глобус, а това моме се криви замалко пред камерата и вече голям талант. Айде холан!.....
  • 29 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимниот":

    Много точен коментар. И аз това казвам. Нищо лично срещу момичето. Да е жива и здрава и да има още много роли в култови продукции. Но тепърва трябва да се доказва като актриса. Тази роля си беше една клоунада и нищо повече.
  • 30 Отговор

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Морето":

    Ти може и да не си се снимал във филм. Други може и да са ...
  • 31 Мнение

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "Морето":

    Номинацията и идва баш от там, че е духнала на един-двама правилни човека, които от своя страна са побутнали малко повече парички на 'критиците'. Бъди честен поне пред себе си човече, тази не е изиграла кой знае какво та да заслужи такова признание. Сашката еврейна се е подмазал тук-так, изтърсил е някой и друг долар, че да му пробутат филма и никому неизвестната мома, на чийто гръб пък той ще си прави реклама и ще взима яко зелени гущерчета. Така стоят нещата във вашата любима Америмутия.
  • 32 Нямам

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Морето":

    какво да прибавя. Точно и изчерпателно. Мара - срещу Мишел Пфайфър ...Е, за Мишел не си спомням сцени със сваляне на ципове
  • 33 Мистър

    2 0 Отговор
    И тая ще се скрие след месец-два. Ааайде, голямата актриса.
  • 34 радул

    2 0 Отговор
    Не ни занимавайте с простотии !