Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 10:44 2 338 19

Мария Бакалова с награда и от Лондонските кинокритици

  • мария бакалова-
  • актриса-
  • награда-
  • борат

Младият талант върви все по-уверено към номинация за Оскар

Мария Бакалова спечели наградата за актриса в поддържаща роля на Лондонските кинокритици за филма "Борат 2", съобщи в. "The Guardian", цитира life.dir.bg. Тя измести за наградата Елън Бърнстин ("Да намериш отново себе си") и Аманда Сайфред ("Манк").

Голямата награда за филм на годината Лондонските кинокритици (London Critics Circle) присъдиха на "Земя на номади". Филмът спечели още две награди на виртуалната церемония - за актриса на годината на Франсис Макдорманд и за сценарий на Клои Чжао. Филмът вече се очертава като фаворит в холивудския награден сезон, като част от групата режисирани от жени, получаващи много номинации. Той беше отличен и на кинофестивала във Венеция.

Превъплъщението на бургазлийката в дъщерята на казахстанския журналист - Тутар, до този момент ѝ донесе няколко сериозни постижения, а едно от тях е, че Бакалова стана в първата българка в историята, номинирана за престижната награда "Златен глобус" в категория "Най-добра женска роля". Церемонията по връчването на призовете ще се състои в последния ден на този месец, а в нея за статуетката тя ще трябва да премери сили със звездни имена като Мишел Пфайфър и Кейт Хъдсън.

Преди по-малко от седмица и Гилдията на актьорите също номинира Мария за изпълнението ѝ в лентата на Саша Коен, който е сигурен, че всяко едно постижение я отвежда с една стъпка по-близо до "Оскар"-а, който ѝ предрече още преди няколко месеца - в свое интервю, състояло се през премиерната седмица на продукцията с тяхно участие, качена в стрийминг платформата Amazon Prime.

"Боже мой! Шокирана съм! Благодаря на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд за тази чест!
Да бъда номинирана за ролята на такава страхотна жена, каквато е Тутар, ще остане завинаги върховата точка не само в кариерата, но и в живота. Толкова съм благодарна на Саша Коен както и на филма "Борат"!

Аз съм най-щастливият човек в целия свят и се надявам това признание ще привлече повече внимание към някои от моите невероятно талантливи колеги в България и Източна Европа", гласят думите на Мария в Инстаграм, с които обяви новината, че ще се бори за "Златен глобус".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    16 14 Отговор
    Само изтрещели американци могат да гледат такава помия като Борат.
  • 2 Димо Ненов

    15 10 Отговор
    Супер! Лондонските кинокритици си разбират от работата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Д-р Ох Боли

    14 10 Отговор
    Нищо чудно! В днешно време всякаква простотия и вулгарност се толерират и се натрапват на хората. Опростачването върви в световен план и то с пълна сила!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Един от народа

    10 6 Отговор
    Честито, Мария!!!
  • 8 Гост

    7 3 Отговор
    Това е като виц . Тази ако вземе , златен глобус за този задръстен филм . Значи киното пропада към дебилщина и задръстени екшъни , и лигави романтични филми. Напоследък не се правят филми който да гледаш по няколко пъти . Тук там изкача нещо по така което става за гледане.

    Коментиран от #13

  • 9 РЕАЛИСТ

    7 0 Отговор
    Абе, хайде да сме откровени. Не е как знае какъв талант, но и Оскар може да получи. Помогна да бъде избран Байдън за президент.

    Коментиран от #11

  • 10 Браво

    4 2 Отговор
    Марийке обичаме те , не се подчинявай на политически интриги, религиозна фантастика и неадекватни конспирации , пожелаваме ти отпечатък в алеята на славата , а гаврата с политическото съсловие трябва да продължи вечно..... Успех !
  • 11 67ццг

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    Абсолютно. Който обгрижва и помага на кукловодите получава и награди
  • 12 Отговор

    6 0 Отговор
    Нека не се възгордяваме прекалено, че от високо се пада лошо. Нищо запомнящо се не е нито ролята, нито пишман артистката. Добре че, еврейна пждхвърли 3-4 пъти пред камера, че заслужавала оскар и веднага зомбира тъпото население да мисли, че е направила голямо нещо с тая "роля".
    Ей това словото е голямо нещо, трябва да знаеш как да го използваш. Очевидно коен знае как.
    На бас, че ако не бяха я направили известна, тука всичките дето я защитавате не бихте се обърнали на пътя ако я отминете.

    Коментиран от #14

  • 13 Мистър

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Нека вземе де. То това и ще и остане. Да не мислиш, че с тоя акцент дето вади ще има после един куп роли? Най-много да играе руския, украинка и тем подобни. Имаше един западняшки филм, в него 2/3 от състава бяха българи, който бяха представени за гадни руснаци, но през цялото време шляпаха на български. Та и тука така. Не сме им особено нужни точно ние българите за да правят голямо кино. Още месец-два да минат наградите и тази никой няма да си я спомня.
  • 14 Папагал

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Отговор":

    Поли иска ли бисквитка ?
  • 15 премъдри

    0 5 Отговор
    не мога да ви разбера...гледали ли сте изобщо филма? Мимето си прави страхотна роля, а самия филм си е чудна политическа сатира, малко про семитска и вулгарна на моменти, но това е стила на Саша Коен - да прави нещо различно и провокиращо пуританите.
  • 16 A за

    3 0 Отговор
    Катрин Ванкова кога ще напишете. Или тя няма спонсор. И се снима в сериозна продукция с признати и талантливи артисти

    Коментиран от #18

  • 17 Гост

    3 0 Отговор
    Светът се е побъркал.
  • 18 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "A за":

    А Нина Добрев?
  • 19 смях

    0 2 Отговор
    завиждате ли, палячовци червени :D