Last news in Fakti

13 Февруари, 2021 11:08 1 998 5

Роби Уилямс стана на 47 г.

  • роби уилямс-
  • рожден ден-
  • 47 г.

Той е третият най-пускан изпълнител по британското радио за последните 20 години

Роби Уилямс стана на 47 г. - 1
Снимкa: Shutterstock

Роби Уилямс е част от световния шоубизнес. Той е третият най-пускан изпълнител по британското радио за последните 20 години след Елтън Джон и Джордж Майкъл, пише dariknews.bg.

Роби Уилямс е роден на 13 февруари 1974 г. в Стоук на Трент, Англия. Отгледан е от майка си Джанет, тъй като тя и баща им – комедиантът Питър Конуей, се разделят, когато Роби е бебе на три дни. Бащата на звездата е известен комик и певец в Англия. Заради този любопитен детайл не се учудваме на страхотно сценично поведение на Роби и липсата на всякакво притеснение, щом излезе пред публика.

Роби учи в католическото училище "St Margaret Ward", където се запалва по музиката. Посещава и училище за танци в Стафърдшър.

На 16 години той става част от групата Take That. След огромния им успех, Роби решава да започне солова кариера и се разделя с Take That през 1995 г.

Дебютния му албум "Life Thru A Lens" не е белязан с успех. Но след появата на хита му "Angels" за Коледа през 1997 г., продажбите тръгват нагоре. Песента е оценена от британските слушатели като втората най-добра песен на всички времена.

След това Роби издава няколко албума, от които идват хитовете "Millennium", "Strong", "No Regrets" и "She's the One", последвани от дуета му с Кайли Миноуг "Sing When You're Winning".

Издава и албум с кавър версии на класически суинг песни "Swing When You're Winning", в който е включен дуетът му с актрисата Никол Кидман по кавъра на песента на Франк Синатра "Something Stupid". Подписва договор с EMI за 80 милиона паунда. През 2004 г. издава сборен албум с най-големите си хитове, който се приема много добре от публиката. Седмият му албум "Rudebox", издаден през 2006 г. получава противоречиви оценки, но все пак се задържа на първо място в класациите в 14 държави.

През ноември 2009 издава дългоочаквания албум "Reality Killed the Video Star", а 2010 г. участва в реюниъна на Take That, с които издават нов съвместен албум "Progress" и през 2011 г. правят първото си турне като банда след 15 години.

Влиза в "Рекордите на Гинес" с постижението – 1 600 000 билета са продадени за турнето му през 2006 г. за 1 ден.

Звездата има огромен интерес към темата за извънземните цивилизации и признава, че е бил посещаван от извънземни.

През август 2010 г. сключва брак с дългогодишната си приятелка - актрисата Айда Фийлд, от която има четири деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    6 1 Отговор
    Пожелавам му да стане на 147 години.Да е жив и здрав!
  • 2 Симпатяга

    4 1 Отговор
    Мяза на карлуковец с този перчем..
  • 3 Оги

    3 1 Отговор
    Тая прическа му е от посещението на извънземните на тоя хахавец.
  • 4 Сноби Хуйлямс

    1 2 Отговор
    Дъртият кълвач
  • 5 Пурко

    5 0 Отговор
    Жив и здрав и да се пазиш!