Last news in Fakti

27 Декември, 2012 11:22 1 326 0

Две ярки заглавия на Сивас консултинг през 2012

  • две ярки-
  • сивас консултинг-
  • 2012-
  • “по пътя към успеха. личности от българия и германия”-
  • биографията на ханс дитрих геншер”

Издателската програма на Сивас консултинг ни зарадва през 2012  година с две стойностни книги - тази на д-р Митко Василев “По пътя към успеха. Личности от България и Германия” и „ Биографията на Ханс Дитрих Геншер”.
Де факто „виновник” за избора на тези заглавия е българският журналист Симеон Василев, който днес навършва 51 години.

Симеон Василев завършва немска езикова гимназия в гр. Хасково и българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" където и работи по-късно. Специализира германистика в университета "Мартин Лутер" в Германия и журналистика в университета в Кардиф в Уелс.

 Автор е на предаването за международна политика "Световният гамбит" и на документалните филми "Сигурност и сътрудничество" (1994 г.), "Унгария-1994 г.", "Германският избор" (1998 г.), "Стената" (1999 г.), "Денят 11 септември..." (2002 г., "България в света на ООН-една дипломатическа хроника" (2004 г.) и др.

Автор е на книгите "Световният гамбит" (2001 г.), "Глобализираният абсурд" (2003 г.),"Версия "Международна политика"(2005 г.), „Десетилетието” (2011 г.).

„По пътя към успеха. Личности от България и Германия”, издадена от Сивас консултинг, третира темата за успеха и темата за отношенията между България и Германия,  и е въз основа на интервю с пет въпроса. Първите четири въпроса са за успеха и са много тясно свързани помежду си, дори се преплитат. Последният пети въпрос е за отношенията между България и Германия. На тези въпроси отговарят 33 личности от България и 33 личности от Германия.
Aвторът на книгата Митко Василев e главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), която през 2013 г. чества 20 години от учредяването на Представителството на германската икономика в България и 10 години от създаването на Представителството на Бавария в България.
Реших да се обърна към успели личности от България и Германия, казва д-р Митко Василев, защото успехът е изключително важен фактор и движеща сила в човешкия живот. Успехът е магия, той е онова „чудо“, което всеки очаква да се случи и към което толкова много всички ние се стремим.

“Ханс-Дитрих Геншер. Биографията”
Най-популярният външен министър на Федерална република Германия остави своя отпечатък върху германската вътрешна и външна политика в продължение на четвърт столетие. През това време, богато на напрегнати, драматични събития, от партиен и вътрешен политик Геншер се превърна в актьор на световната политика. Заслугата му се състоеше най-вече в трайното укрепване на влиянието и престижа на Федералната република в международната политика. В еднаква степен целенасочено и умело, той продължи да развива германската политика към Запада и Изтока. Според Симеон Василев Ханс-Дитрих Геншер си остава "запазена марка за дипломация", "постоянният външен министър", "партньорът, на когото може да се има доверие.
Желаем на Симеон Василев и Сивас консултинг и през 2013 година да ни радват с още стойностни заглавия.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА