26 Март, 2021 11:19 1 417 6

Продават на търг уникални вещи на Елвис, Мерилин Монро и Елизабет Тейлър

  • търг-
  • аукцион-
  • аукционна къща-
  • елвис пресли-
  • мерилин монро-
  • боб дилън

На търга ще се предлагат и предмети на Мохамед Али, Боб Дилън и Джанис Джоплин

Китарата на Елвис Пресли Hagstrom Viking II ще се продава на търг. Черешово-червеният електрически музикален инструмент Кралят е използвал в легендарната специална програма за завръщането си на сцената през 1968 г. Елвис прави шоуто след 7 години в Холивуд, когато се снима предимно във филми. Китарата е с начална цена от 250 000 долара, предаде Нова ТВ.

"Определено акцентът в аукциона е именно тази китара. Има толкова много емблематични снимки с нея в ръка. Той я използва по време на специалния концерт, който бележи завръщането му към музиката. Така че, смея да го определя като един от най-важните моменти в цялата му кариера", споделя Бриджит Круз – организатор на търга.

В аукциона са включени още бижута на Мерилин Монро и Елизабет Тейлър.

"Сред най-специалните ни експонати е комплект на Мерилин Монро. Той ни бе предоставен лично от близката ѝ приятелка Биби Годард. Обсипан е с много красиви кристали и върви със сертификат за произхода му. Друга феноменална находка са красиви обеци, носени от Елизабет Тейлър", разказва Круз.

На търга ще бъдат изложени още боксови ръкавици на Мохамед Али, пръстен на Джанис Джоплин и хармоника на Боб Дилън.

"Смятам, че един от най-феноменалните предмети, с който може да се сдобиете, е хармониката на Боб Дилън. Предоставена ни е от един от неговите продуценти, с когото е работил през 80-те години и също върви със сертификат за автентичност“, добавя тя.

Аукционът, който носи името "Артефакти от Холивуд и музиката", ще се състои на на 27 март в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котито

    2 1 Отговор
    а моите секънд хенд превръзки ? Няма ли експерти тук ?
  • 2 Георгиев

    4 0 Отговор
    1977 г бях студент в МЕИ Варна, специалност Радиотехника. През август карах стаж в института. Там един колега ми съобщи за смърта на Елвис. Помня го, все едно че беше вчера. Съобщи ми го Йордан Куцаров, който беше преди години депутат. Бях шокиран, и до сега не ми се вярва.

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 3 Оли гьо Френ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Георгиев":

    Елвис е жив и живее в Елхово! Това го знае цял свят.
  • 4 Елвис

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Георгиев":

    Краля живее.
  • 5 Павел Пенев

    0 0 Отговор
    Също и гащите от първата брачна нощ.
  • 6 Християн

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Георгиев":

    Представям си как е бил оглушаван целия свят с тази новина. Било е голям трус.