29 Март, 2021 10:45 5 516 21

Родена такава: Лейди Гага на 35 (ВИДЕО)

  • лейди гага-
  • успех-
  • слава-
  • кариера-
  • рожден ден

Ексцентричната изпълнителка навърши 35 години

Родена такава: Лейди Гага на 35 (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От появата си на голямата сцена с нейното "Poker Face" през 2008 г. и грабвайки награда "Грами" на мига, Лейди Гага е всичко друго в света на музиката, но не и стандартна. Нейните маски, станали актуални много преди коронавирус пандемията, ексцентричните ѝ визии, костюми, прически, песни и видеа винаги "крещят" и не оставят безразличен никой, който ги е виждал. Единственото, което може да се каже, че остава непроменимо при Гага, е нейният талант. Макар че и той вечно прелива от една област в друга, расте и завладява и киното, като представя палитра от образи, които никой друг изпълнител в миналото или на съвременната сцена не може да представи. Така е защото Гага е просто несравнима, пише life.dir.bg.

Без значение дали я обичате, или мразите, дали я слушате, или превключвате радиостанцията, когато започне нейно парче, дали гледате с отворена уста всяко нейно ново видео, или изключвате телевизора, има неща за Лейди Гага, които си струва да знаете.

Както обикновено, зад маските се крият най-ревниво и болезнено пазените тайни и пътят към славата е осеян с тръни.

Стефани Джоан Анджелина Германота се ражда на 28 март 1986 г. в Ню Йорк. Майка ѝ се казва Синтия, а баща ѝ Джо. Джо Германота, президент на фирмата GuestWifi, има голяма заслуга за прокарването на безжичен интернет в хотелите в САЩ.

Стефани има по-малка сестра Натали. Тя става дизайнер и казва, че също винаги се е обличала ексцентрично, но не чак колкото сестра си. Като малки бащата на двете момичета не гледал с добро око на ексцентричните тоалети и често им се карал.

Когато е на 4 години, Стефани започва да свири на пиано по настояване на майка си. Синтия я карала да стои на пианото по един час всеки ден, без значение дали ще свири, или не.

Първото ѝ представление е, когато участва в пиеса в първи клас. Тя сама изработва костюма си от алуминиево фолио и закачалки.

От 11-годишна работи с един вокален педагог - Дон Лоурънс. Запознава се с него, след като племенникът на Дон чува Стефани да си пее в един бутик в Ню Йорк и решава да я свърже с чичо си.

Започва да пише първите си балади на 13-годишна възраст.

Стефани учи в едно от най-старите частни девически училища в Манхатън, докато там са ученички още Парис Хилтън и Каролин Кенеди. Докато учи там, Стефани е единствената възпитаничка, която работи след училище. Тя е сервитьорка в закусвалня. Още през първата година в гимназията Стефани става част от банда, която свири класически рок парчета на Led Zeppelin и U2.

След гимназията Германота е сред 20-те приети студенти в престижен нюйоркски колеж по изкуствата, но там никак не се чувства на място. Напуска още след втория семестър. По-късно Гага казва за този период от живота си, че е усещала, че сама може да научи повече за изкуството, отколкото в колежа. Не е ясно точно каква роля е изиграл и фактът, че докато учи в това учебно заведение, някой от нейните съученици създава Facebook групата "Стефани Германота, ти никога няма да бъдеш известна". Как ли се чувстват тези хора сега?

Когато е на 19 години, Стефани всъщност прави уговорка с баща си да напусне колежа и семейния им дом и ако до една година не е подписала договор със звукозаписна компания, да се върне в колежа.

Нещата не ѝ потръгват по най-добрия възможен начин. Стефани е отхвърляна от много прослушвания с обяснението, че има страхотен глас и талант, но няма нужната визия за бизнеса. Нещо, което по-късно е много добре застъпено във филма "Роди се звезда".

След като се изнася от семейното жилище, си наема малък апартамент в Долен Ийстсайд, работи като танцьорка в един от клубовете там.

Успява да сключи договор със Sony като текстописец и прави песни за Бритни Спиърс, Фърги, New Kids On The Block, The Pussycat Dolls.

Akon има голяма заслуга за пробива на Гага и привличането ѝ като изпълнител на Interscope Records. Тя подписва договора със звукозаписната компания точно на 20-ия си рожден ден. Стефани се запознава се с продуцента RedOne, с когото правят някои от най-известните ѝ песни. Така след много работа певицата пуска първия си сингъл, а именно Just Dance ("Просто танцувай"). След това става международна поп сензация и една от най-успешните изпълнителки на всички времена.

Псевдонимът ѝ Гага, както всички знаят, идва от песента на Queen "Radio Ga Ga". Но тя не си го измисля сама. По-късно певицата споделя:

"Не се нарекох сама Гага. Продуцентът ми ми каза веднъж, че съм много театрална, когато пея и съм на сцена. Каза ми, че съм много "Ga Ga", като песента на Queen. И че му напомням на Фреди Меркюри."

Така Стефани Германота се превръща в Лейди Гага. Разбира се, това се обуславя не само от промяната в името ѝ, но и от промяната на визията ѝ или по-скоро в избирането на все по-шокиращи визии за всеки концерт, за всяко бляскаво събитие, на което тя се появява.

Дебютният ѝ албум "Fame" от 2008 г. е истински хит, а песента от него "Poker Face" печели "Грами" за най-добър денс запис и още няколко значими музикални награди.

Лейди Гага обича да изненадва, шокира и завладява публиката с вида си. Роклята ѝ от сурово говеждо месо, с която се появява на MTV Video Music Awards през 2010 г., просто ужасява и шокира медиите и публиката. Тя тежи приблизително 23 килограма.

Певицата споделя, че е изрусила косата си, която по принцип е кестенява, след като била сбъркана за Ейми Уайнхаус, но не защото не харесва Ейми, а защото искала хората да я разпознават като самата нея, да се отличава. Към днешна дата кой може да оспори, че го е постигнала?!

Лейди Гага е споделяла и за много сложни и неприятни моменти от живота си. В едно интервю разказва, че е изгубила девствеността си, когато е била на 17 години, но и тогава сякаш е било рано и цялата ситуация ѝ е била ужасно неприятна.

През миналата година Лейди Гага бе гост на Опра Уинфри и в интервюто си с известната американска водеща сподели, че когато е била на 19 години, е станала жертва на многократно изнасилване от по-възрастен мъж, който е познавала още от детските си години.

Това е оставило трайна травма в нея и дори до днес има моменти, в които усеща силно главоболие, както в момента на посегателството.

Освен това певицата страда от фибромиалгия, която причинява необяснима болка на тялото и умора.

Гага признава и че в гимназията е била жертва на тормоз, като съучениците ѝ са ѝ се подигравали заради захапката и "заешките зъби". Е, все пак днес Гага може да се отърси от тези комплекси, тъй като тя е една от звездите, украсявали модната библия Vogue. Няколко пъти.

Освен с ненадмината музикална кариера, Гага може да се похвали и с няколко роли в киното. Определено най-хитовата лента с нейно участие е филмът от 2018 г. "Роди се звезда", в който Гага си партнира с Брадли Купър.

След излизането на филма Лейди Гага става единствената жена, получавала "Оскар", "Грами", БАФТА и "Златен глобус" в една и съща година, за участието си в един филм.

Заради "Роди се звезда" обаче певицата е подозирана в интимни отношения с актьора Брадли Купър, който се разделя с партньорката си и майка на дъщеря му - манекенката Ирина Шейк, след като участва във филма.

Особено след появата на Лейди Гага и Брадли Купър на "Оскар"-ите през 2019 г., където двамата правят изключително емоционално изпълнение, медиите седмици наред пишат, че именно Лейди Гага стои в центъра на раздялата на Купър с Шейк, но нито певицата, нито актьорът някога признават за подобно нещо.

През 2018 г. Гага има връзка с импресариото Кристиан Карино. Те дори стигат до годеж, но не и до сватба.

Преди Карино Гага има дългогодишна връзка с актьора Тейлър Кини, познат от сериала "Пожарникарите на Чикаго".

Двамата се срещат благодарение на видеото към парчето "You Аnd I" през 2011 г. Само след няколко месеца връзката им става публично достояние. Четири години по-късно двойката дори обявява годежа си, но през лятото на 2016 г. всеки от тях поема по собствения си път.

През 2020 г. Лейди Гага обяви, че има връзка с предприемача и инвеститор Майкъл Полански.

Певицата казва, че винаги е харесвала Бритни Спиърс и според нея тя е истинската Поп кралица. Всъщност хитът на Гага и Бионсе "Telephone" е писан именно за Бритни и е трябвало да влезе в нейния албум "Circus", но впоследствие песента не е включена. След време Гага решава да я запише.

В клипа на "Telephone" участва и по-малката сестра на Гага Натали Германота.

Гага написва песента "Born This Way" само за 10 минути.

Певицата е кръстница на децата на Елтън Джон, с когото са близки приятели.

Песента ѝ "Boy, boys, boys" е вдъхновена от хита на Mötley Crüe's "Girls, girls, girls".

Лейди Гага бе част от предизборната кампания на Джо Байдън и тя бе певицата, изпълнила химна на САЩ при встъпването в длъжност на Байдън като 46-ия президент на страната.

Парфюмът ѝ "Fame" е първият, който може да променя цвета си от този в бутилката до онзи, който става, когато се напръска. Цветът на парфюма е черен, но придобива прозрачност при пръскането му. От специалистите в сферата това е описвано като "най-важната иновация в света на парфюмите през последните 20 години".

Що се отнася до Лейди Гага... тя спокойно може да бъде описана като най-важната иновация на поп музиката, която се е случвала през последните 13 години.

Шокираща, провокативна и безумно талантлива... тя е Лейди Гага. И е вече на 35.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    11 3 Отговор
    Всяко парче дефектно ДНК е крайно известно. Адът, това са другите. Сартр.
  • 2 Немам

    14 20 Отговор
    думи! Уникално противна и грозна.

    Коментиран от #4, #10

  • 3 Q2z

    8 3 Отговор
    Добра статия.
  • 4 РЕАЛИСТ

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "Немам":

    Използвай " то". Спорен е полът на това същество. Има снимки има и много теории.
  • 5 Алфа Вълкът

    4 7 Отговор
    А бе вие добре ли сте, кой ще го чете тоя роман за "ТО"?
  • 6 😁😁😁😁

    2 12 Отговор
    Тая рускиня още ли пее
  • 7 Юлия

    3 0 Отговор
    На 28 е родена не на 29
  • 8 ИВАН

    4 3 Отговор
    Има песни които са ... стават за гледане - Покер фейс, Бад романсе ... ама човек вече не знае какви са тия същества, какво искат да ти втълпят, какво искат да кажат ... накъде водят живота на планетата, а и техния единствен бог са парите - от там идват и злините
  • 9 Георги

    18 5 Отговор
    Тя е пример за развитие, а не тъпче не на едно място! Изпълнението и на живо при встъпването на Президента, говори красноречиво за нивото и в момента. На другия полюс е госта на Рачков, набедения за звезда М. Калайджиев. Няма визия, не може да пее, говори само глупости, а за репертоара му нямам коментар. Въпреки това е чест гост на Трифонов, сега на Рачков и т. Н.
  • 10 Xxxxx

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Немам":

    Е на майка ти *****
  • 11 Пешо от Петърч

    3 0 Отговор
    Без макиаж верно си е Гага.
  • 12 Цайса

    3 3 Отговор
    Прекрасна статия!
    ЧРД на Лейди Гага,да е жива и здрава !
    PS. Нейде ГАГА ,нейде Рачков !!!
  • 13 Мисбис

    2 2 Отговор
    Честит Рожден Ден,Лейди Гага!Обичам да я слушам и гледам, харесвам творчеството и Покер фейс е парче което разбива ....хореографията на песните са уникални!Желая и много любов и успехи!!!!❤️
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 mdee

    0 1 Отговор
    Абе харна си е момата бре, бих и го набивал много-много...много пъти навсякъде без изключение, за да стане бед романс
  • 19 ревизор

    1 1 Отговор
    Не ми харесват нито песните й,нито тя,като жена. Предпочитам Бритни Спиърс,Сабрина с "Бойс,Бойс",или Селена Гомес.
  • 20 васик атанасова

    2 2 Отговор
    МНОГО ГРОЗНА ЖЕНА
  • 21 SoNotMe

    0 0 Отговор
    Грозен, безполов, либераски изрод!