Last news in Fakti

30 Април, 2021 10:14 7 355 15

Това ще е най-скъпият сериал в историята

  • властелинът на пръстените-
  • сериал-
  • поредица-
  • нова зеландия-
  • продукция-
  • снимки

До сега рекордьор за цена на продукция бе "Игра на тронове"

Това ще е най-скъпият сериал в историята - 1
Снимка: Shutterstock

Филмовата компания Amazon Studios планира да похарчи около 450 милиона долара за реализацията на първия сезон на "Властелинът на пръстените". Компанията планира да заснеме пет сезона и спин-оф, което я прави най-скъпата в историята на телевизията, пише life.dir.bg.

Според журналисти, информацията за бюджета на проекта е оповестена публично съгласно Закона за официалната информация на правителството на Нова Зеландия, където ще текат снимките на поредицата. Въз основа на документите, сериалът отговаря на условията за държавна субсидия, а правителството на страната очаква снимките на проекта да привлекат туристи и да помогнат за създаването на стотици работни места за местните жители. "Това е фантастично, наистина. Това ще бъде най-скъпият телевизионен сериал, създаван някога", каза Стюарт Наш, министър на икономиката и туризма на Нова Зеландия.

По-рано един от най-популярните и скъпи телевизионни сериали в света беше "Игра на тронове", чието разработване отне няколко пъти по-малко - един сезон HBO струваше около 100 милиона долара , припомня "Труд".

Действието на "Властелинът на пръстените" ще се развие в Средната земя преди началото на историята, разказана в романа "Задругата на пръстена". Изпълнителни продуценти на проекта са Линдзи Уебър, Брус Ричмънд, Юджийн Кели, Шарън Тал Игуадо, а главните роли ще бъдат изпълнени от Робърт Арамайо, Оуен Артър, Назанин Бониади и др.

"Не мисля, че в момента има по-голям проект. Броят на хората, които постоянно работят в шоуто, е изумителен. Има дори човек в екипа, чиято работа е да следи как прахът се движи от нечий дъх или движение. Никога преди не бих се сетила за това", заяви актрисата Морфид Кларк, която участва в поредицата в образа на Галадриел. Във филмите на Питър Джаксън тази роля е изиграна от Кейт Бланшет.

Датата на премиерата не е обявена официално. Преди пандемията създателите на проекта планираха да покажат първия сезон в края на 2021 г., но сега премиерата най-вероятно ще бъде отложена за 2022 г.

Джеф Безос е лично ангажиран със заснемането на "Властелинът на пръстените"- главният изпълнителен директор на Amazon е един от най-богатите хора на планетата, но това не му пречи да е лично заинтересован от снимките на сериала. Предисторията на "Властелинът на пръстените" ще е голяма инвестиция дори за компания от ранга на Amazon и по тази причина Безос е силно ангажиран с работата по сериала.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сериали не гледам...

    6 14 Отговор
    Има си работа,природа,книги,предавания за природата,живота.....това сериалите са глупости за затъпяване на една част от електронна. Давай му към тях и салатката, кИфтетата и си вей байрака.
  • 2 Най-скъпият БГ сериал

    33 4 Отговор
    е "Игра на чекмедже" върти се вече дванадесета година,излезе наистина много скъп и данъкоплатците го свалиха от екран..

    Коментиран от #5, #6, #14

  • 3 Анонимен

    19 1 Отговор
    Като съм гледал филма с определени актьори за роля, не знам как ще го възприема с различни актьори. Ще прилича на Хобит предполагам, но трите филма според мен, ще си останат най-добрите.
  • 4 Професора

    12 3 Отговор
    Преди,, Задругата на пръстена " е Хобит, а преди,, Хобит" е Силмарилион историята за изковаването на пръстена и кралете обаче в,, Силмарилион " няма пряка реч значи ще нещо измислица не баш по книгата!
  • 5 Един от народа

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Най-скъпият БГ сериал":

    Той беше и моносериал и се излъчваше от една Джипка

    Коментиран от #9

  • 6 Снощи серията беше

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Най-скъпият БГ сериал":

    Доста интересна!
  • 7 Вероятно ше бъде

    3 2 Отговор
    И най гледания. То човек като прочете рекламата и парата дето е инвестирана, как да не се зариби!
  • 8 Един от народа

    2 1 Отговор
    Моноспектакъл*
  • 9 Монолозите на една

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Един от народа":

    Гейша Тквена, викаш..

    Коментиран от #11

  • 10 Лост

    3 1 Отговор
    А има ли някой да следи за ковид? Че токувиж прелятял от някъде. Може и него да запишат заедно с прахта. Ще бъде много зрелищно 😉.
  • 11 Един от народа

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Монолозите на една":

    Тая Джипка с тия велики комедианти ще ми липсва
  • 12 Чиче

    5 1 Отговор
    Вече гледахме трилогията, и летвата е много високо.
  • 13 Чанкете

    2 5 Отговор
    Джипката беше успешен серял, все пак такава пандемия е прецедент. Следва втори сезон на серяла "Олигарсите кредитни милиардери заграбват банките", или "Фалитът на България 3". И двата са сюжети на Болшой театър, драраматична трилогия.
  • 14 Гогата

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Най-скъпият БГ сериал":

    Не си гледал Задругата на Виденов1997. Драматичен екшън трилър, май ще го повтарят, или ще е втори сезон. Банки изчезнаха! Коя е русата порноактриса от чекмедже фишек? Мая, или синоптичката? Залагам на Мая, сюжета напомня на Костинброд фишек
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.