Last news in Fakti

24 Януари, 2013 07:02 1 330 0

Омбудсманът открива фотоизложбата "Човекът, който ме вдъхновява"

  • фотоизложба
Омбудсманът на Република България Константин Пенчев ще открие фотоизложбата "Човекът, който ме вдъхновява" на тържествена церемония, която ще се състои в "Софарма бизнес тауърс" от 18:00 ч. Инициативата е част от празничните събития, с които Българското национално радио отбелязва своята 78-годишнина.

Фото-експозицията представя селекция от 78-те най-интересни снимки, участвали в едноименния фотоконкурс, организиран от Рекламно – издателската къща на БНР /РИК/ и Радио Бинар – БНР. По време на тържествената вечер Константин Пенчев ще изтегли имената на победителите между финалистите с най-ярките кадри по зададената тема: "Човекът, който ме вдъхновява".

Членовете на журито бяха единодушни в решението си жребият с победителите да бъде изтеглен от омбудсмана Константин Пенчев. Идеята възникна в процеса на работа по един от съвместните ни проекти с фондация "Работилница за граждански инициативи", коментира директорът на РИК на БНР Радомира Михова. Радвам се, че получихме интересни фоторазкази, показващи достойни личности. Инициативата се превърна в своеобразен документален фотоколаж на любовта, добротата, щедростта и благородството в различните им лица и форми. Постижението на най-добрия фотограф ще бъде отличено с награда професионален фотоапарат.

Паулиана Новакова, директор на Радио Бинар - БНР и председател на журито, излъчило 78-те най-добри кадри обобщава: Избрахме сред финалистите фотографии, изобразяващи успешно реализирали се хора, които възприемат и моделират реалността спрямо силната си индивидуалност. Тези личности са и сред персонажите, които екипът на Радио Бинар търси, открива и прави свои съмишленици и съавтори.

Цветен фотопринтер Epson L800 от "Фактор България", кариерно консултиране от JobTiger и пълна колекция с компактдисковете, издадени до момента от РИК на БНР ще получат трима участници във фотоконкурса "Човекът, който ме вдъхновява".

По време на откриването на изложбата в "Софарма бизнес тауърс" всеки автор ще вземе като спомен от събитието своята оригинална снимка, отпечатана на високачествена хартия Hahnemuehle. 78-те най-добри фотографи ще получат своето уникално произведение във формат АЗ с виртуално паспарту и рамка.

В тържествената гала вечер ще участва Биг бендът на БНР под диригентството на маестро Антони Дончев.

Експозицията ще бъде достъпна до 24 февруари.

Проектът "Човекът, който ме вдъхновява" се реализира със съдействието на "Фактор България", "Софарма", "Beauty Bank" и Фондация "Работилница за граждански инициативи". Медиен партньор е JobTiger.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА